Voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Introduction to Crowd Science

Deze cursus wordt verzorgd door professor G. Keith Still. De cursus wordt in Nederland en België exclusief aangeboden door het Event Safety Institute.

Unieke internationale cursus van prof. dr. Keith Still (UK)

Crowd Safety & Risk Analysis | Prof. dr. G. Keith Still | Opleidingen ESIAls je verantwoordelijk bent voor de veiligheid op publiek toegankelijke locaties, moet je in staat zijn om principes en inzichten op het vakgebied van Crowd Science te kunnen toepassen. Deze stelling van professor Keith Still kan moeilijk worden ontkend. Crowd Safety staat centraal bij het plannen van het evenement en de overwegingen die gemaakt moeten worden bij het kiezen, inrichten en beoordelen van de veiligheid van een evenementlocatie. Eenieder die vanuit een private rol of een publieke verantwoordelijkheid betrokken is, moet kunnen begrijpen welke risico’s een rol spelen en hoe er kan worden omgegaan met de specifieke veiligheidsrisico’s rondom mensenmenigten. Het Event Safety Institute biedt exclusief voor Nederland en België deze internationaal geaccrediteerde cursus op HBO-niveau voor professionals. De cursus wordt verzorgd door docenten van ESI, onder licentie van prof. dr. G. Keith Still.

Doel van de cursus

Het ontwikkelen van meer bewustzijn over het gedrag van mensenmassa’s en individuen in de massa, en hun reacties op bepaalde ontwikkelingen. De cursus geeft ook inzicht in hoe publieksgedrag kan worden gemodelleerd en hoe bepaalde technieken die bijdragen aan publieksveiligheid kunnen worden toegepast.

Leerdoelen

Na het volgen van de cursus kan de deelnemer:

  • gevaarlijke situaties voor het plannen en beoordelen van evenementen herkennen (Crowd Risk Analysis)
  • massagedrag in de complexe en gebouwde omgeving begrijpen, onder normale omstandigheden en in noodsituaties
  • een evenement in fases modelleren (instroom, circulatie, uitstroom) en factoren die van invloed zijn herkennen (design, informatie en management)
  • risicoanalyses uitvoeren voor het plannen, ontwerpen en managen van ruimtes waar mensenmassa’s zich verzamelen en verplaatsen
  • richtlijnen toepassen voor het managen van publieksbewegingen voor uiteenlopende typen locaties
  • verwoorden welke factoren bepalend zijn voor de risico’s en veiligheid van mensenmassa’s

Certificaat en accreditatie IIRSM en Highfield

De cursus is geaccrediteerd door het IIRSM en Highfield Qualifications op Level 5 (HBO-niveau). Door het afronden van de cursus met twee schriftelijke eindopdrachten krijg je recht op het Certificate of Achievement. Doe je dit niet, dan ontvang je het Certificate of Attendance.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het volgen van deze unieke Level 5-cursus:

Open inschrijving

ESI heeft een exclusieve samenwerking met prof. dr. G. Keith Still voor het verzorgen van de unieke driedaagse cursus Introduction to Crowd Science (voorheen: Crowd Safety and Risk Analysis) in Nederland en België. Docenten van ESI verzorgen de cursus in het Nederlands, onder licentie van professor Still. Schrijf je je in voor deze cursus, dan ontvang je het boek ‘Introduction to Crowd Science’ van professor dr. G. Keith Still cadeau. Ook krijg je toegang tot prof. Still’s online omgeving, waar je onder meer een digitaal forum vindt. Meer informatie over de actuele cursusdata vind je bij de open inschrijvingen

eLearning

Introduction to Crowd Science is nu ook te volgen op eigen tempo en vanuit huis. Deze Engelstalige eLearning biedt toegang tot de online leeromgeving van Prof. dr. Still. Deze omgeving heeft vele extra’s zoals actuele nieuwsberichten, een forum waarbij je met internationale collega’s kunt sparren over verschillende crowd-gerelateerde onderwerpen en nog veel meer! Tijdelijk ontvang je ook bij inschrijving voor deze eLearning het boek ‘Introduction to Crowd Science’ van professor dr. G. Keith Still cadeau.

Incompany

Het is ook mogelijk om de cursus incompany te organiseren voor groepen tot 20 deelnemers. Tijdens de cursus passen we de beschikbare kennis over crowd safety en risicoanalyse toe op jouw case studies en evenementen. Daarbij gaat het onder meer over: hoe en wanneer jouw bezoekersaantal een kritische grens bereikt, en hoe de effecten van design, informatie en management het gedrag van jouw bezoekers beïnvloedt. Dit zijn vitale onderdelen voor het begrijpen van publieksveiligheid op een evenement. We helpen jouw team individueel of collectief om mensenmassa’s te begrijpen, om de benodigde veiligheidsplannen te maken, en om vredige protesten te interpreteren en ermee om te gaan. Juist door de cursus op eigen locatie te volgen, kan jouw team samen leren en de kennis op de eigen praktijk toepassen. Neem contact op met ESI voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten.

Tijdens deze cursus behandelen we de volgende onderwerpen:

Dag 1

1 Introduction to Crowd Risk Analysis Lecture

2 Static Crowds – Workbook Exercise

3 Static Crowds – Class Exercise

4 Static Crowds Lecture

5 Moving Crowds – Workbook Exercise

6 Moving Crowds – Class Exercise

7 Moving Crowds – Corridor Class Exercise

8 Moving Crowds – Spreadsheet Analysis

9 Moving Crowds Lecture

10 Crowd Modelling for Events Lecture (with class exercises)

11 Crowd Risk Analysis Lecture (with class exercises)

12 Setting the homework (Matrix analysis)

______________________________________________________

Dag 2

13 Matrix Analysis Solutions – Class exercise

14 Event Design Considerations Lecture (with class exercises)

15 Simulating Crowds Lecture (with class exercises)

16 Inattentional Blindness and Crowd Monitoring Lecture (with class exercises)

17 Crowd Strategy Modelling Lecture (with class exercises)

18 Queueing, Ingress and Egress Lecture (with class exercises)

19 Event Egress – Class Exercise

______________________________________________________

Dag 3

20 Your Case Studies – Tasks Outline

21 Delegates Case Studies (Modelling)

22 Delegates Case Studies (Presentations)

23 Workshop – Round Up Session

Over Keith Still

keith_still_bucks_new_universityG.K. (Keith) Still is als Professor of Crowd Science verbonden aan de Manchester Metropolitan University en is Visiting Professor bij Bucks New University. Sinds 1999 geeft hij uiteenlopende opleidingen en trainingen over Crowd Safety and Risk Analysis aan professionals in de evenementenwereld en binnen de overheid (gemeente, hulpdiensten, regionale en nationale overheden). Hij was verder onder meer expert witness na verschillende crowd disasters en was als adviseur betrokken bij de aanpak van verschillende complexe vraagstukken rond mensenmenigten en veiligheid.

Persoonlijke website Keith Still