Risicoanalyse is de basis voor goede planvorming

 

 

Risicoanalyse RISKOM

De risicoanalyse is de basis voor het veilig verloop van een evenement. Bij een risicoanalyse gaat het om het systematisch in kaart brengen, duiden en beoordelen van de gevaren waar een evenement mee te maken kan krijgen. De risicoanalyse heeft een belangrijke functie in de voorbereiding op incident- en crisisbeheersing, maar ook in het vroegtijdig onderkennen verminderen van potentiële gevaren.

RISKOM

ESI ontwikkelde de methodiek RISKOM voor het uitvoeren van een eenvoudige maar doeltreffende risicoanalyse voor een evenement. De methodiek in drie stappen is geschikt voor organisatoren van evenementen en voor gemeenten met hun adviserende diensten. ESI biedt organisatoren een handzaam format dat een plek kan krijgen in het veiligheidsplan. Voor gemeenten en hun adviseurs is een format beschikbaar voor een multidisciplinaire bijeenkomst waarin de risicoanalyse wordt uitgevoerd.

Begeleiding risicoanalysebijeenkomst

Schakel een expert van ESI in om de risicoanalyse te begeleiden. In één of twee bijeenkomsten brengt je onder deskundige begeleiding de risico’s in kaart en werkt je de benodigde aanpak nader uit.

Nadere analyse

Voor de meer complexe risico’s kan een nadere analyse nodig zijn. Dit kan een onderzoek zijn, een scenarioanalyse of bijvoorbeeld een DIM-ICE analyse voor het in kaart brengen van risico’s rond publieksstromen. ESI kan deze nadere analyse uitvoeren of u hierbij ondersteunen.

Risicoanalyse C-evenementen

De inspecties voor Veiligheid en Justitie en Gezondheidszorg concludeerden in 2016 dat vaak nog een nadere analyse van risico-evenementen moet plaatsvinden in het proces van vergunningverlening. De methodiek RISKOM is daarvoor zeer geschikt.

Training en begeleiding risicoanalyse

In een sessie van een dagdeel kunnen we jou of jouw team kennis laten maken met de RISKOM-methode. Door dit direct toe te passen op jouw evenement, kunnen wij je nadien begeleiden bij het toepassen van de methode. Desgewenst kunnen wij deze werkzaamheden natuurlijk ook uit handen nemen.

eLearnig RISKOM

In deze korte eLearning leer je de drie stappen van een risicoanalyse doorlopen. Aan de hand van de RISKOM-methodiek oefen je in het inventariseren van risico’s en de analyse die daarop volgt. De eLearning geeft je inzicht in een werkwijze die eenvoudig toepasbaar is. De eLearning kun je op eigen tempo volgen en is altijd terug te kijken via jouw account op de ESI-Academy. 

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact op of bel naar 085 401 81 22..

eLearning RISKOM volgen?

In contact met ESI

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Je kunt bellen naar ESI op 085 - 401 8122. Wil je dat een adviseur van ESI contact met je opneemt? Laat dan hieronder jouw gegevens achter.