Ons netwerk

ESI werkt samen met diverse partijen om de veiligheid op evenementen te verbeteren. Door deze samenwerking kunnen wij soms nog beter aansluiten op jouw behoeften.


Logo Coalitie voor Inclusie

Coalitie voor inclusie

De aanwezigheid van mensen met een beperking bij festivals zorgt vaak voor vragen van zowel de organisator als de persoon in kwestie. Het verbeteren van toegankelijkheid bij festivals vraagt om kennis en samenwerking. Met die insteek is het themanetwerk ‘Festivals en Evenementen’ van de Coalitie voor Inclusie ontstaan. De Coalitie voor Inclusie bestaat uit (ervarings)deskundige en organisaties uit de evenementenbranche die samen werken aan een inclusieve samenleving. De leden van de Coalitie van Inclusie denken samen op een constructieve wijze na hoe iedereen gelijkwaardig een festival of ander evenement kan beleven.

Het Event Safety Institute heeft zich aangesloten bij dit initiatief om inclusiviteit en veiligheid op een duurzame wijze aan elkaar te verbinden. ESI deelt haar ervaringen in het netwerk en gebruikt de kennis en inzichten uit het themanetwerk in haar advies en opleidingen. Daarnaast is in samenwerking met het netwerk de Routekaart toegankelijke festivals ontworpen. Deze kun je downloaden via de website van het themanetwerk.

Lees meer over onze deelname aan de Coalitie van Inclusie of bezoek voor meer informatie de webiste: https://coalitievoorinclusie.nl/festivals-voor-iedereen/


Evenementenhelpdesk

Je bent zelf geen professionele evenementenorganisator maar wilt wel een geslaagd en veilig evenement organiseren. Hoe pak je dat aan? Wat moet je regelen? Wat is je stappenplan? Heb je een vergunning nodig? Welk risico loop je? Hoe maak je een veiligheidsplan? Hoe zorg je dat je de mensen, materialen en middelen goed organiseert? De Evenementenhelpdesk biedt de antwoorden en helpt vrijwillige organisatoren van evenementen op weg. En allemaal gratis.

ESI voedt de Evenementenhelpdesk met informatie en praktische tips over veiligheid en vergunningen. Samen met de Evenementenhelpdesk kunnen wij onder meer workshops verzorgen, maar ook gericht adviseren over de veiligheid als dat nodig is. Vraag hiervoor eens een vrijblijvende offerte aan.

Meer informatie over de Evenementenhelpdesk: www.evenementenhelpdesk.nl


Wil je meer weten over ESI of ons netwerk? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@esi.email.