Kennis en inzicht leiden tot het beste advies

Ontruiming en bereikbaarheid

In noodsituaties is het essentieel dat een evenement goed bereikt kan worden door hulpdiensten en een (deel)ontruiming snel en soepel kan verlopen. De zorg voor bereikbaarheid en ontruiming valt binnen de zorgplicht van de organisator en de overheid. Een evenement is echter geen gebouw; bestaande richtlijnen van gebouwen zijn daardoor vaak beperkt geschikt.

ESI kan voor u een realistische analyse maken van de ontruimingsmogelijkheden van uw evenement. Ze rekent hierbij verschillende scenario’s mee en berekent ontruimingstijden. Ook de aanrijdroutes voor hulpdiensten kunnen in de analyse worden betrokken. ESI gebruikt internationale kennis en richtlijnen, die meer inzicht bieden in de werkelijkheid van een noodsituatie dan bestaande wet- en regelgeving. De adviseurs van ESI geven concrete adviezen om de geplande ontruimingsscenario’s in de praktijk te kunnen uitvoeren.

Heeft u een vraag of wilt u in contact komen met een van onze adviseurs? Neem gerust contact op of bel naar 085 401 81 22.

 

Ontruiming en bereikbaarheid - Advies, richtlijnen & scenario's