Kennis en inzicht leiden tot het beste advies

 

Toegankelijkheid evenementen

In het kader van het VN-Verdrag Handicap en de lokale inclusieagenda is het belangrijk dat u ook het beleid op het gebied over toegankelijkheid voor mensen met een beperking bij evenementen eens onder de loep neemt. 
Wat kan de gemeente in dit kader aan voorschriften stellen aan organisatoren van evenementen en hoe help je hen op weg naar een toegankelijk evenement waar iedereen aan kan deelnemen? ESI werkt samen met toegankelijkheidsexpert Marianne Dijkshoorn om dit thema integraal mee te kunnen nemen in uw evenementenbeleid en aanpak.

Wij staan u bij in het ontwikkelen van een lokale visie op inclusie en toegankelijkheid. Ook helpen we u deze visie te vertalen naar concrete acties, zoals samenwerkingsafspraken met ondernemers en vergunningvoorschriften voor evenementen. U kunt hierbij denken aan:

  • Audit van de toegankelijkheid van evenementen in uw gemeente
  • Begeleiding van de interne visievorming
  • Begeleiding van bijeenkomsten met belanghebbenden
  • Opname van het onderwerp toegankelijkheid in het evenementenbeleid
  • Verzorgen van training en coaching voor evenementenorganisatoren in het verbeteren van de toegankelijkheid van hun evenementen

Wilt u meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons of bel naar 085 401 81 22.

 

In contact met ESI

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

U kunt bellen naar ESI op 085 - 401 8122. Wilt u dat een adviseur van ESI contact met u opneemt? Laat dan hieronder uw gegevens achter.