De laatste nieuwsberichten van en over ESI

actueel

Nieuws

 

Antwoord Plasterk op kamervragen: Amvb in januari te verwachten

In antwoord op kamervragen over onnodige regeldruk op evenementen, heeft minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk aangegeven dat de Algemene maatregel van Bestuur ‘Brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen’ naar verwachting per 1 januari 2018 in werking treedt. Deze AmvB vervangt de gemeentelijke brandbeveiligingsverordeningen. Lees de...
Al meer dan 150 deelnemers voor Jaarcongres Evenementenveiligheid

Al meer dan 150 deelnemers voor Jaarcongres Evenementenveiligheid

Op donderdag 2 november organiseert Gemeente.nu met het Event Safety Institute het Jaarcongres Evenementenveiligheid bij Omnisport in Apeldoorn. Dat de veiligheid van evenementen nog steeds een hot issue is, blijkt uit het grote aantal inschrijvingen dat wij reeds mochten ontvangen. Medio september werd het aantal van 150 deelnemers al overschreden. Wilt u er bij zijn? Er zijn nog plaatsen. U kunt zich inschrijven via de website...
Detachering via ESI? Meld u nu aan!

Detachering via ESI? Meld u nu aan!

ESI adviseert en ondersteunt gemeenten in de regie op het proces vergunningverlening bij evenementen. Met enige regelmaat worden we gevraagd tijdelijke uitbreiding of vervanging beschikbaar te stellen. Het gaat daarbij om alle facetten binnen de beoordeling en vergunningverlening voor evenementen of het toezicht op de naleving van de afspraken; van eenvoudige aanvragen tot complexe meerdaagse activiteiten.

Hoe pak je terreurdreiging zorgvuldig aan

Hoe pak je terreurdreiging zorgvuldig aan

Sinds de aanslag in Barcelona en de daaropvolgende terreurdreiging in Rotterdam, lijkt er een kentering in de bestuurlijke keuzes en worden er meer maatregelen genomen. Maar hoe waarborgt de gemeente een zorgvuldige aanpak?

De verkeersregelaar: regels en richtlijnen voor organisatoren

De verkeersregelaar: regels en richtlijnen voor organisatoren

Tijdens ons werk constateren wij vaak dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over het fenomeen Verkeersregelaars; Wat mogen ze nu wel en wat niet, welk type verkeersregelaar zet ik nu op welke positie in en wat kan ik nu eigenlijk verwachten van een bepaald type verkeersregelaar?

Seksueel Geweld Op Festivals

Seksueel Geweld Op Festivals

We horen weinig over seksueel geweld op Nederlandse festivals, maar dit betekent niet dat het niet voorkomt. Broadly sprak met beveiligers, beleidsmakers, slachtoffers en festivaldirecteuren over hun ervaringen en kijk op de zaak.

Pagina 1 van 1412345...10...Minst recente »

Altijd het laatste nieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven