Onze mensen & missie

 

Over ons

 

Event Safety Institute is het onafhankelijke expertisecentrum voor evenementenveiligheid. ESI heeft als missie om bij te dragen aan veilige, gezonde en duurzame evenementen. Zij doet dit door middel van onderzoek, advies, training en scholing. Themagebieden binnen ESI zijn Safety Management, Security Management, Crowd Management, Mobility Management en Crisis Management.

ESI vormt sinds 2016 één organisatie met Crowdprofessionals BV. Waar ESI zich primair richt op strategische vraagstukken en opleidingen, houdt CrowdProfessionals zich vooral bezig met operationele vraagstukken en praktische trainingen. Beide bedrijven behouden vanwege hun specifieke identiteit hun eigen naam, maar door expertise te verenigen en gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring ontstaat een completer aanbod. Zo kunnen publieke en private opdrachtgevers profiteren van de expertise en ervaring die in beide bedrijven aanwezig is. De samenwerking tussen ESI en CrowdProfessionals houdt in dat de dienstverlening van beide bedrijven op elkaar aansluit en dat ESI ook gebruik kan maken van de inzet van medewerkers van CrowdProfessionals. Voor meer informatie: zie de website van CrowdProfessionals.

Het team van ESI heeft jarenlange ervaring met evenementenveiligheid. De trainers en adviseurs hebben veel praktische expertise, maar kennen ook de bestuurlijke en beleidsmatige kant van evenementen goed. ESI baseert zich op erkende internationale richtlijnen op het gebied van event safety en wil daarmee bijdragen aan een internationaal eenduidige aanpak. ESI werkt hierin samen met diverse partnerorganisaties in het buitenland.

Op specifieke deelgebieden werkt ESI met erkende experts samen. Afhankelijk van het vraagstuk schakelt ESI bepaalde expertise in.

De algemene voorwaarden van het Event Safety Institute.