Workshops veiligheid voor evenementenorganisatoren

Voor gemeenten die organisatoren van evenementen in hun gebied willen helpen met kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid, heeft ESI heeft een serie praktische workshops ontwikkeld. ESI kan deze workshops door het hele land verzorgen. De afgelopen jaren verzorgde ESI onder meer workshops voor organisatoren in Breda, Schiedam, Best, Cuijk, Heerhugowaard, Texel en Hardenberg.

Doel workshops

Het doel van de workshops is tweeledig; het verhogen van het kennisniveau van organisatoren en het ontstaan van interactie. Tussen de organisatoren onderling, maar ook tussen de organisatoren en de medewerkers van de gemeente en de hulpdiensten (zij kunnen worden uitgenodigd om de workshops bij te wonen). Deze interactie verlaagt de drempel om elkaar te vinden in het evenementenproces voor vragen en/ of opmerkingen en organisatoren kunnen elkaar van “best practices” voorzien. 

Alle variaties ten aanzien van het verzorgen van de workshops is mogelijk. Je kunt kiezen wat je wilt; van het verzorgen van één workshop tot het totaalpakket met een plenaire startbijeenkomst en acht verdiepende workshops.

Workshops

Het recept voor de workshops is simpel: iedere workshop duurt 2,5 uur en behandelt één specifiek onderwerp waarmee organisatoren van evenementen te maken krijgen. Tijdens de workshops wordt niet alleen uitleg gegeven, maar is er ook ruimte voor discussie en het uitwisselen van ervaringen. Veelal beginnen de workshops op een doordeweekse avond om 19:00 uur en eindigen zij rond 21:30 uur.

 • Interessant voor: evenementenorganisatoren binnen jouw gemeente, medewerkers politie, gemeente, veiligheidsregio
 • Omschrijving: negen workshops met onderwerpen aangaande evenementenveiligheid
 • Inhoud: presentatie, oefencasussen en interactieve quiz
 • Duur: een plenaire startbijeenkomst en vervolgens maximaal 8 workshops op, bij voorkeur, acht avonden die wekelijks worden verzorgd (in overleg kan een keuze worden gemaakt uit verschillende workshops)
 • Aantal deelnemers: maximaal 20-25 per groep (bij grotere groepen worden workshops meerdere keren aangeboden)
 • Prijs: op aanvraag
 • Begeleiding: ESI

Interesse in het aanbieden van workshops? Vraag de menukaart workshops aan.

De workshops die we aanbieden zijn:

 • Plenaire startbijeenkomst
 1. Brandveiligheidsregels voor evenementen
 2. Opstellen veiligheidsplan: praktische tips
 3. Risico-inventarisatie, de basis voor veiligheidsplanning
 4. Omgaan met drukte/ crowd management
 5. Ontvluchting en ontruiming organiseren
 6. Extreem weer, impact en maatregelen
 7. Mobiliteit bij evenementen
 8. Goede toegankelijkheid essentieel voor mensen met een beperking

Interesse in het aanbieden van workshops? Vraag de menukaart workshops aan.

In contact met ESI

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Je kunt bellen naar ESI op 085 - 401 8122. Wil je dat een adviseur van ESI contact met je opneemt? Laat dan hieronder jouw gegevens achter.