Nieuwe training! Train-de-trainer doorleefsessies

Nieuwe training! Train-de-trainer doorleefsessies

Wil je leren hoe je een doorleefsessie begeleidt en organiseert? Doorleefsessies zijn een onmisbaar onderdeel van de preparatie bij evenement. Het vormt de afsluiting van de voorbereidingen op een risico-evenement. Tijdens deze training leer je alle aspecten die nodig zijn om een doorleefsessie te begeleiden en te organiseren.

Tijdens de tweedaagse training op 4 en 18 april in Utrecht zal docent Frank Wijmenga, met ondersteuning van Kennly Vink, de cursisten opleiden tot een begeleider van doorleefsessies.

Bij een doorleefsessie komen één tot twee weken voor het evenement de gemeente, organisator, zijn inhuurpartijen en de operationeel leidinggevenden van de hulpdiensten bij elkaar om met elkaar de reactie op mogelijke incidenten te ‘doorleven’. Dit gebeurt aan de hand van zorgvuldig gekozen incidentscenario’s. Het is een test van samenwerking en crisismanagement.

De opleiding duurt 2 dagen, waarna je na het voltooien van een thuisopdracht een bewijs van deelname aan de tweedaagse ontvangst. Dit ten teken van het feit dat je weet hoe je een doorleefsessie kunt organiseren en welke competenties er gevraagd worden van de trainer.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Na het volgen van de training is de deelnemer in staat:

  • Om het instrument doorleefsessie in te zetten in de eigen praktijk;
  • Om een inhoudelijk goed intakegesprek te voeren met de opdrachtgever;
  • Om te adviseren in de samenstelling van een veiligheidsteam in specifieke gevallen;
  • Om te adviseren wie de deelnemers van een specifieke doorleefsessie moet zijn met hun rol binnen deze sessie;
  • Om te beoordelen waar de nadruk van de doorleefsessie moet liggen;
  • Om een doorleefsessie voor te bereiden;
  • Om de presentatie behorende bij een doorleefsessie te vervaardigen (inhoud en vormgeving);
  • Om te beoordelen wat er verder nodig is om als begeleider van een doorleefsessie op te treden (hier zou een trainersopleiding op maat in de verdere ontwikkeling aangepakt kunnen worden).
  • Na het succesvol afronden van het praktijkgedeelte is de deelnemer in staat om een doorleefsessie van a tot z vorm te geven en te begeleiden.

Leer een effectieve doorleefsessie voorbereiden en begeleiden! Schrijf je in voor deze training.

Meer nieuws ›