Adviseurs met ruime kennis en ervaring

Frank Wijmenga

Trainer

Frank is deels Operationeel Specialist binnen de afdeling Crisis- en Conflictbeheersing, van de politie Limburg- en deels gediplomeerd trainer en adviseur op het gebied van Safety Management en Crisis Management. Zijn ervaringen op dit terrein liggen zowel op strategisch-, tactisch- en operationeel niveau.

Frank is binnen de politie meer dan 15 jaar betrokken geweest als algemeen- en operationeel commandant, bij grote evenementen. Hij adviseerde namens de veiligheidsregio Zuid Limburg gedurende 7 jaar bij de hoog risico evenementen. Frank ontwikkelde tijdens zijn trainersopleiding de huidige “doorleefsessie” zoals deze door ESI momenteel wordt gehanteerd.  Een trainersmethodiek waarbij teameffectiviteit-, inhoudelijke vakkennis op het gebied van safety, security crisis, mobility en crowd management, centraal staan.  De kracht van Frank zit in zijn enthousiasme. Zijn motto: “ Enthousiasme heeft iets magisch. Het betekent het verschil tussen middelmatigheid en succes!”

Frank is CRBKO gecertificeerd- en gediplomeerd trainer, met als specialisme teameffectiviteit. Frank is 34 jaar werkzaam binnen de politie en heeft daarbij nagenoeg alle specialismen doorlopen. Hij heeft het instrument doorleefsessie binnen de veiligheidsregio Zuid Limburg bij alle hoog risico evenementen geïmplementeerd.

Frank heeft onder andere ervaring opgedaan als:

  • Algemeen- en operationeel commandant grote evenementen in Limburg.
  • Leidinggevende/beleidsadviseur politie.
  • Trainer/docent multi-opleiden trainen en oefenen van crisisteams veiligheidsregio Zuid Limburg en Limburg-Noord.
  • Docent School voor hogere politiekunde.
  • Expert evenementen Politie Limburg
  • Gecertificeerd trainer en coach
  • Crisismanagement, multidisciplinaire samenwerking, oefenen