Nieuwe sprekers en workshopbegeleiders ESI Jaarcongres

Nieuwe sprekers en workshopbegeleiders ESI Jaarcongres

Er hebben een aantal wijzigingen plaatsgevonden in sprekers en workshopbegeleiders van het ESI Jaarcongres. We hebben ons ingespannen om de wisselingen op te vangen en zijn verheugd dat we daarin goed geslaagd zijn. Ben jij er ook bij op 12 april in het Congrescentrum Lumen in Zwolle?

Anouk van Eekelen, manager destination development bij het NBTC,  zal deelnemen in het plenaire panel Druktebeheersing in de openbare ruimte: lessen uit coronatijd. Samen met Crowdprofessionals-directeur Frank Wijnveld, die veel steden met deze uitdagingen mocht helpen, zullen zij de dilemma’s duiden die in deze periode ontstonden en de nieuwe inzichten die daaruit zijn voortgekomen. Zij kijken daarbij ook vooruit: wat is geleerd ten aanzien van het management van drukte in de binnenstad, parken, natuurgebieden en toeristische hotspots in de nabije toekomst? Paul Depla, burgermeester van Breda, zal middels een vooraf opgenomen interview ook een bijdrage leveren aan dit programma onderdeel!

Sander Venneman, manager Sociale Veiligheid, Nederlandse Spoorwegen, versterkt de workshop Uitdagingen crowd management op het spoor. Henk Rovers en Sander Venneman van NS Sociale Veiligheid bespreken met senior adviseur Harold Salomons van CrowdProfessionals de uitdagingen die de in- en uitstroom van het bezoek aan grote evenementen met zich meebrengt voor het vervoer per trein. Uiteenlopende casussen komen aan de orde, waaronder de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort en verschillende muziekevenementen. Zij bespreken onder meer de inrichting en capaciteit van een station, het reguleren van de toestroom naar treinen, het sturen door reizigersinformatie en de samenwerking met de organisator, de politie en andere partners. Deelnemers leren hoe je de NS goed inzet voor je evenement: wat de NS nodig heeft vanuit de organisatie om dit goed te kunnen plannen, wat de NS kan leveren aan evenementen en dus wat de meerwaarde is van treinvervoer voor evenementen.

Kennly Vink en Syan Schaap nemen de workshop: Sturen op drukte, praktijkervaringen uit stad en land over. In deze workshop nemen ESI-adviseurs Kennly Vink en Syan Schaap de deelnemers mee in de mogelijkheden voor het actief sturen op gedrag en drukte op populaire vrijetijdshotspots, binnensteden en toeristische trekpleisters. Zij spreken over de ervaringen die in de afgelopen maanden zijn opgedaan tijdens de coronapandemie en welke plannen blijvend relevant zijn ten aanzien van de leefbaarheid, beleving en veiligheid op drukke plaatsen. Kennly en Syan hebben in meerdere binnensteden advies uitgebracht over de beheersing van drukte en hosten regelmatig online rondetafelbijeenkomsten met gemeenten over het thema drukte. In het verleden deden ze dit voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en nu ook onder de vlag van ESI met sessies gericht op evenementenveiligheid.

Ben je bezoeker van het ESI Jaarcongres en heb je nog niet ingeschreven voor de workshopsrondes? Dan raden we dit zeker aan tijdig te doen! Alleen bij voorafgaande inschrijving ben je verzekerd van een plek in de workshop van jouw voorkeur.

Het kan zijn dat je voor het congres op 2 december 2021 jouw voorkeuren al hebt doorgeven. Omdat het congres is verplaatst naar 12 april 2022 verzoeken we je dit nogmaals te door te geven. In de Close® App lees je alle informatie terug over de verschillende workshops. Hier kun je jouw voorkeur doorgeven voor de workshoprondes in het middagprogramma. Er zijn 3 workshoprondes gepland op deze dag waarbij je telkens kunt kiezen uit het totaal van de 7 aangeboden workshops. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact met ons op via jaarcongres@esi.email of  085 401 8122.

 

 

Meer nieuws ›