Fundamentals of Crowd Safety

Deze Engelstalige eLearning is ontwikkeld door professor G. Keith Still en werd geaccrediteerd op level 3-niveau (MBO) door Highfield awarding body. Deze eLearning wordt alleen aangeboden aan groepen vanaf 10 personen. De eLearning heeft hetzelfde format en dezelfde stijl als de Introduction to Crowd Science, en kan worden gebruikt als opmaat naar de eLearning op level 5 (HBO-niveau): Introduction to Crowd Science.

Wil je je persoonlijk ontwikkelen en ben je op zoek naar een basisopleiding Crowd Management? Dan is de Nederlandstalige eLearning van ESI wellicht een beter alternatief. Daarnaast biedt ESI onder een unieke licentie van professor Still klassikaal de level 5-cursus Introduction to Crowd Science aan. Klik hier voor de Nederlandstalige klassikale cursus of hier voor de Engelstalige eLearning level 5.

Instap- of opfriscursus voor event professionals en overheden

introcrowdscience

Dit is een perfecte cursus voor mensen die met het onderwerp Crowd Safety beginnen, of mensen die een opfriscursus willen. In 13 kernmodules biedt de eLearning relevante tools en methoden om de veiligheid van mensenmassa’s en de risicoanalyse van mensenmassa’s in openbare bijeenkomsten te beoordelen.

Als je verantwoordelijk bent voor de veiligheid op publiek toegankelijke locaties, moet je in staat zijn om principes en inzichten op het vakgebied van Crowd Science te kunnen toepassen. Deze stelling van professor Keith Still kan moeilijk worden ontkend. Crowd Safety staat centraal bij het plannen van het evenement en de overwegingen die gemaakt moeten worden bij het kiezen, inrichten en beoordelen van de veiligheid van een evenementlocatie. Eenieder die vanuit een private rol of een publieke verantwoordelijkheid betrokken is, moet kunnen begrijpen welke risico’s een rol spelen en hoe er kan worden omgegaan met de specifieke veiligheidsrisico’s rondom mensenmenigten. Het Event Safety Institute biedt exclusief voor Nederland en België deze internationaal geaccrediteerde cursus op MBO-niveau voor professionals. 

De cursus maakt gebruik van het Moodle-platform en is in eigen tempo te doorlopen. 

Doel van de cursus

Het doel van deze cursus is om inzicht te geven in de oorzaken (en preventie) van crowd gerelateerde rampen. De cursus biedt de gebruiker relevante tools en methoden om de veiligheid van mensenmassa’s en de risicoanalyse van mensenmassa’s in openbare bijeenkomsten te beoordelen.

Leerdoelen

Na het volgen van de cursus kan de deelnemer:

 • gevaarlijke situaties voor het plannen en beoordelen van evenementen herkennen (Crowd risicoanalyse);
 • massagedrag in de complexe en gebouwde omgeving begrijpen, onder normale omstandigheden en in noodsituaties;
 • risicoanalyses uitvoeren voor het plannen, ontwerpen en managen van ruimtes waar mensenmassa’s zich verzamelen en verplaatsen;
 • richtlijnen toepassen voor het managen van publieksbewegingen voor uiteenlopende typen locaties;
 • verwoorden welke factoren bepalend zijn voor de risico’s en veiligheid van mensenmassa’s.

Certificaat en accreditatie IIRSM en Highfield

De cursus is geaccrediteerd door het IIRSM en Highfield Qualifications op Level 3 (MBO-3 niveau). Door het afronden van de cursus met een online meerkeuze examen krijg je recht op het Certificate of Achievement.

 • Doelgroep: mensen die met het onderwerp Crowd Safety beginnen, of mensen die een opfriscursus willen
 • Omschrijving: opleiding op level 3-niveau waarin je kennismaakt met de factoren die bepalend zijn bij Crowd Safety. Je maakt kennis met crowd risico’s, inrichten van locaties, dynamiek in menigte en noodplanning. 
 • Vereiste voorkennis: MBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je in jouw werk ervaring met crowd management-vraagstukken
 • Inhoud: online lesmateriaal, online examen (sheets en achtergronddocumentatie worden digitaal verstrekt) 
 • Duur: 13 online modules die je op eigen tempo kunt volgen
 • Prijs: € 175,00 ex btw per persoon en vanaf 10 personen. ESI biedt deze cursus alleen voor Nederland en België. Ben je afkomstig uit een ander land, kijk dan op de website van GK Still International
 • Start: nadat de facturatie is voldaan krijg je de inlogcode en kan je starten met de eLearning
 • Toetsing: om voor deze cursus te slagen, dient een online meerkeuze examen van vijftien vragen voltooid te worden met een score van tenminste 80%. Iedere deelnemer krijgt drie mogelijkheden om te slagen

Ben je van plan om je in te schrijven voor deze module en heb je vragen op het gebied van faciliteiten voor toegankelijkheid, dan kan je mailen naar info@esi.email.

De eLearning is onderverdeeld in verschillende modules. De modules die gegeven worden zijn de volgende;

1 Introduction and overview

2 Crowd Dynamics

3 Crowd Modelling

4 RAMP Analysis 

5 Crowd Counting

6 Control Room Information

7 Queueing Systems

8 Crowd Risk Analysis

9 Event Egress Analysis

10 Strategic and Tactical Analysis

11 Emergency Situations

12 Course Summary

13 Risk Mitigation and the Events Industry 

keith_still_bucks_new_universityG.K. (Keith) Still is Professor of Crowd Science en sinds 1999 geeft hij uiteenlopende opleidingen en trainingen over Crowd Safety and Risk Analysis aan professionals in de evenementenwereld en binnen de overheid (gemeente, hulpdiensten, regionale en nationale overheden). Hij was verder onder meer expert witness na verschillende crowd disasters en was als adviseur betrokken bij de aanpak van verschillende complexe vraagstukken rond mensenmenigten en veiligheid. Klik hier voor de persoonlijke website Keith Still.

‹ Terug naar workshops & opleidingen Fundamentals of Crowd Safety

Inschrijven

Tickets

€ 175,00 Excl. BTW

Registration Information