Vernieuwde Leergang Evenementenveiligheid 2022

Vernieuwde Leergang Evenementenveiligheid 2022

Middels onze modulaire Leergang Evenementenveiligheid kunnen gemeenten en adviserende diensten samen hun kennis vergroten en praktische tools leren kennen om de zorg voor veilige evenementen op een goede manier te waarborgen. Afgelopen jaar hebben de Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Limburg-Noord en ook Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland de leergang aangeboden in eigen regio. Eerder vond de leergang al plaats in de Veiligheidsregio’s van Brabant en de Veiligheidsregio’s Zeeland, Hollands Midden, Noord-Holland-Noord en Zuid-Holland-Zuid.

Nieuwe (verdiepings)modules

Nieuw dit jaar in ons aanbod is de module ‘Evenementen en covid-19’ en de verdiepingsmodule ‘Medische dienstverlening en de Veldnorm Evenementenzorg’. In de module Evenementen en covid-19 behandelen we de lessen ten aanzien van het reguleren van evenementen en drukke plaatsen sinds de start van de covid-pandemie. Deze module is samengesteld op basis van de (inter-)nationale wetenschappelijke inzichten gecombineerd met de ruime ervaring die zowel ESI als CrowdProfessionals in zo’n 20 steden tijdens deze pandemie hebben opgedaan. Deze module wordt vanwege de continu veranderende situatie voortdurend aangevuld met de meest recente wet- en regelgeving en nieuwe inzichten.

Tijdens de verdiepingsmodule Medische dienstverlening en de Veldnorm Evenementenzorg krijgen deelnemers inzicht in de wijze waarop de medische dienstverlening op evenementen wordt georganiseerd en hoe de nieuwe Veldnorm dient te worden toegepast. We behandelen de verschillende gezondheidsrisico’s bij evenementen en bespreken welke preventieve en repressieve inzet daarbij aan de orde kan zijn. We bespreken hoe gemeenten deze inzichten kunnen vertalen naar evenementenbeleid, vergunningvoorschriften en toezicht op evenementen.

Organiseren van een leergang

Het als regio zelf organiseren van een leergang kan best arbeidsintentief zijn. Ervaring leert dat registratie van deelnemers, bijhouden van afmeldingen/ wijzigingen en de facturatie van individuele deelnemers een tijdrovende klus is. ESI biedt daarom standaard aan om dit hele proces uit handen te nemen. Tegelijkertijd houden we de kosten per deelnemer beperkt.

Wij werken voor de leergang evenementenveiligheid met een inschrijvingsportaal specifiek voor jouw (veiligheids)regio. Deelnemers schrijven zich per module in en krijgen direct bevestiging van hun inschrijving. Daarna volgt een tweede bevestiging, namelijk dat de module definitief doorgaat. Na het inschrijfproces stuurt ESI de facturen naar de deelnemers, per persoon of per organisatie op een verzamelfactuur. Deelnemers ontvangen alle documentatie en lesstof rechtstreeks van ESI.

Nieuwsgierig geworden naar de leergang? Vraag onze brochure aan! Alle modules worden in de brochure uitgebreid beschreven en alle praktische zaken omtrent de leergang vind je hier terug.

 

Meer nieuws ›