Opleidingsmodule mobiliteit vernieuwd!

Opleidingsmodule mobiliteit vernieuwd!

Bij onze Leergang Evenementenveiligheid kun je, naast vele andere evenemententhema’s, de module ‘Mobiliteit’ organiseren. De module is geheel vernieuwd en bevat tal van praktijkvoorbeelden die de theorie inzichtelijk maken.

Wanneer je denkt aan mobiliteit bij evenementen, dan denk je misschien al snel aan files en parkeerproblemen. Maar mobiliteit is veel meer dan alleen verkeer, vervoer, gele borden en verkeersafzettingen. Wist je dat er tal van mooie, praktische oplossingen bestaan die misschien wel een oplossing kunnen bieden voor de uitdagingen die kunnen opspelen bij een evenement bij jou in de omgeving? Onze docenten hebben deze opleidingsmodule vanuit hun praktijkervaring vernieuwd en nemen je mee in de mogelijkheden en (on)mogelijkheden die mobiliteit met zich meebrengt. We leggen uit hoe het type bezoeker van grote invloed kan zijn op de vervoersmodaliteiten en leren je hoe je risico’s kunt herkennen en aanpakken.

Deelnemers van de eerste editie van de nieuwe module mobiliteit waren positief:

  • ‘Een eyeopener’
  • ‘Duidelijke instructie, stof sloot goed aan op de praktijk’
  • ‘Leuke manier van uitleg, lekker interactief!’

Een theoretisch kader over wet- en regelgeving, verkeersbesluiten en aanstellingen van verkeersregelaars ontbreekt uiteraard niet, maar de opleiding gaat nu ook dieper in op de wijze waarop je grip kunt krijgen op mobiliteit en de vervoerstromen zelfs kunt beïnvloeden. We vertellen je hoe je een mobiliteitsplan moet lezen, toetsen en hoe je deze kunt begrijpen. Je leert hoe communicatie de sleutel kan zijn in het mobiliteitsplan en leert  hoe vervoersmodaliteiten ook als marketinginstrument kunnen worden beschouwd. Deze opleiding is een must voor iedereen die meer wil begrijpen van mobiliteit bij evenementen en hoe dit de basis vormt voor een succesvol evenement.

 

 

Meer nieuws ›