Nieuwe Masterclass! Crowd Psychology for Crowd Safety Management

Nieuwe Masterclass! Crowd Psychology for Crowd Safety Management

We introduceren met veel genoegen onze nieuwe Engelstalige masterclass: Crowd Psychology for Crowd Safety Management, door professor John Drury.

Iedereen die verantwoordelijkheid draagt voor het management van crowds zal een zekere kennis moeten hebben van Crowd Psychology. In deze  masterclass krijg je tools aangereikt die je helpen om de veiligheid en veerkracht van de crowd op evenementen en andere drukke plaatsen te vergroten. Als je met dit soort menigten werkt, ben je afhankelijk van de beschikbare kennis over crowd gedrag om een positieve ervaring te creëren, deze veilig te houden en de risico’s te beheersen. Tijdens deze cursus krijg je inzicht in de nieuwste wetenschappelijke theorieën en onderzoeksresultaten op het gebied van Crowd Psychology. We sluiten de cursus op vrijdagmiddag af met een borrel waar je kunt netwerken. Verder krijg je bij deze cursus de mogelijkheid om je vragen achteraf met John Drury te delen per mail.

Elke deelnemer krijgt een reeks praktische aanbevelingen en richtlijnen mee voor het gebruik van groepspsychologie om de veiligheid te garanderen en de weerbaarheid bij massa-evenementen te vergroten. De inhoud van de lesstof wordt compleet voor ESI geactualiseerd, om aan te sluiten op de nieuwste ontwikkelingen in het post-Corona tijdperk.

De masterclass is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het crowd management van publieksevenementen en openbare manifestaties, de inrichting van evenementlocaties en het bepalen van maatregelen die publieksbewegingen bij evenementen, stadions en andere uitgaansgebieden beïnvloeden.

John Drury is professor in sociale psychologie aan de Universiteit van Sussex. Hij heeft 30 jaar ervaring in het onderzoeken van het gedrag van mensenmassa’s, waaronder massabijeenkomsten, live-evenementen en festivals, massale noodsituaties en conflicten tussen mensen. Hij doceert crowd-psychologie voor crowd safety management aan de UK Fire and Rescue Service en aan crowd safety managers over de hele wereld. Recente adviesopdrachten die hij uitvoerde zijn onder andere de Lying-in-State-wachtrij voor de begrafenis van koningin Elizabeth en crowd-psychologie voor Oekraïense diplomaten. Momenteel doet hij onderzoek naar collectieve reacties op plunderende terroristische aanslagen.

Wil je ook meer leren over hoe ‘crowd psychology’ kan helpen de veiligheid en veerkracht van een crowd te vergroten?

Meer nieuws ›