Nieuwe cursus! Grip krijgen op mobiliteit bij evenementen

Nieuwe cursus! Grip krijgen op mobiliteit bij evenementen

Mobiliteit is een belangrijk onderdeel bij een evenement. Files en vervoersproblematiek lijken geaccepteerde ongewenste gebeurtenissen  voor- en/of na een evenement maar wist je dat dit enorm afbreuk doet aan de beleving van een bezoeker.  Te vaak wordt een goed mobiliteitsplan onderschat. En wist je dat mobiliteit veel meer is dan alleen verkeer, vervoer, gele borden en verkeersafzettingen?

Een goed doordacht mobiliteitsplan kan de beleving van de bezoeker versterken en de kans op herhaald bezoek vergroten. Daarnaast vermindert het risico’s en zorgt het voor meer draagvlak in de omgeving van een evenement.

Voor evenementen is vaak het uitgangspunt dat de overlast voor bewoners en gebruikers van het gebied zo minimaal mogelijk moet zijn. ESI draagt in deze cursus tal van mooie en praktische oplossing aan die mogelijk een oplossing kunnen bieden voor de uitdagingen die zich kunnen voordoen bij een evenement bij jou in de omgeving. De nadruk zal liggen op hoe je een goed mobiliteitsplan schrijft, toetst en begrijpt. Maar ook hoe en wanneer je verkeersregelaars en verkeersmaatregelen inzet en hoe je dit goed regelt.

Door in gesprek te blijven met alle partijen in een gebied, te kijken naar de belangen van bewoners en ondernemers en verwachtingen te scheppen naar partijen, kan een gebied geschikt gemaakt worden voor evenementen naast het dagelijks gebruik. Communicatie is een van de sleutels in het mobiliteitsplan.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De cursus is bij uitstek geschikt voor evenementenorganisatoren, evenementenadviseurs van de politie en gemeenten. Docenten Melvin Zuidema en Rick Mensen hebben de cursus geheel vernieuwd vanuit hun praktijkervaring bij veeluiteenlopende evenementen evenementen als Koningsdag Maastricht, Amsterdam Marathon, EK wielrennen in Alkmaar of de Aaltjesdagen in Harderwijk. Zij nemen deelnemers mee in de mogelijkheden en (on)mogelijkheden die mobiliteit met zich meebrengt. Zij leggen uit hoe het type bezoeker van grote invloed kan zijn op de vervoersmodaliteiten en leren je hoe je risico’s kunt herkennen en aanpakken.

Wil je meer grip krijgen op mobiliteit bij evenementen? Schrijf je in voor de cursus!

Meer nieuws ›