Garantiefonds evenementen geopend voor aanvragen 

Garantiefonds evenementen geopend voor aanvragen 

De aanvraag voor het garantiefonds evenementen is op 18 juni 2021 om 00:01 uur geopend via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Aanvragen kan tot en met 30 september 2021.  

In een nieuwsbericht van 23 maart 2021 leggen we uit hoe deze regeling in elkaar zit, wie ervoor in aanmerking komen en wat daarbij de voorwaarden zijn. Bij het indienen van een volledige aanvraag ontvang je binnen 4 weken een besluit of jouw evenement in aanmerking komt voor het garantiefonds. Als er een akkoord is op jouw aanvraag vallen kosten die voor het besluit zijn gemaakt, vanaf 20 januari 2021, ook onder de regeling. Het lijkt erop dat veel organisaties deze kosten nog niet of nauwelijks durven te maken voor ze een positief besluit hebben.  

Eventbranche kwam eerder deze week met het nieuws dat slechts 4 van de 10 grootste festivals van Nederland doorgaan in 2021. De festivals geven onzekerheid als belangrijkste reden voor het afgelasten. Mede door het openen van het garantiefonds worden steeds meer zaken omtrent het organiseren van een evenement zeker. Toch lijkt het voor een aantal festival te laat. Naast de onzekerheid wordt de korte organisatietijd (waarin zaken duidelijk zijn), vaak in combinatie met gebrek aan mankracht en materiaal, als reden genoemd. 

Wij hopen dat alle randvoorwaarden snel duidelijkheid zullen scheppen voor gemeenten, adviserende diensten en zeker ook de organisatoren. Hierin doen wij ons best om zoveel mogelijk kennis te delen. Zodat iedereen weer veilig evenementen kan organiseren, faciliteren en bezoeken.  

Meer nieuws ›