Adviseurs met ruime kennis en ervaring

Ben Jan van der Klis

Adviseur en Trainer

Ben Jan is sinds juni 2017 in dienst bij ESI als senior adviseur en expert op het gebied van Safety Management en Crowd management. Door zijn jarenlange nationale en internationale werkervaring binnen deze vakgebieden bij werkgevers zoals stadion Feijenoord, ADO Den Haag, Commonwealth Games 2014, Holland Security Group, ProfiSec Security Events BV en UEFA Women’s EURO 2017, veelal in de functie van Safety Manager, kan hij klanten van gedegen adviezen voorzien aangaande het schrijven van crowd management- en veiligheidsplannen en het geven van op gemaakte trainingen en opleidingen.

Daarnaast kan hij namens ESI door Gemeenten en/ of evenementenorganisatoren worden ingehuurd als Safety Manager, zoals dit o.a. in Augustus 2017 is gedaan door de stichting Wereldhavendagen in Rotterdam (440.000 bezoekers in 3 dagen) en zij dit in 2018, vanwege de grote tevredenheid over de inzet van Ben Jan als Safety Manager, willen voortzetten.

Ben Jan is levensgenieter pur sang en idolaat van sporten en sport kijken. Hij is een aantal uren per week te vinden op de tennisbaan en op de spinfiets. Daar tegenover kan hij intens genieten van een culinaire avond vol heerlijke gerechten, goede gesprekken en prachtige, bijpassende wijnen.

  • Crowd safety manager met ruime (inter)nationale ervaring
  • Event security-specialist (sport/ stadion/ dance)
  • Training, planvorming en crowd management