Voortgang Evenementenhandboek Veiligheid

Voortgang Evenementenhandboek Veiligheid

ESI is betrokken bij de ontwikkeling van het landelijke Evenementenhandboek Veiligheid. Dit handboek zal organisatoren en overheden meer duidelijkheid gaan bieden over de zorg voor veiligheid op evenementen.

Op 15 september vinden er twee landelijke informatiebijeenkomsten plaats in het auditorium van het Ministerie van Veiligheid en Justitie in Den Haag. Voor de ochtendbijeenkomst zijn nog enkele tientallen plaatsen beschikbaar. Tijdens deze informatiebijeenkomsten krijgen deelnemers meer inzicht in de opzet van het project, de werkwijze van de werkgroepen die aan de slag gaan en de manier waarop zij kunnen participeren in het project.

Er is inmiddels een vijfkoppige kernredactie samengeteld. Zij gaan ieder een werkgroep van experts uit de evenementenwereld voorzitten. Aanmelden voor deze werkgroepen kan nog tot en met 15 september.

De stichting Evenementenhandboek is hard op zoek naar meer gemeenten die de ontwikkeling van het Evenementenhandboek Veiligheid mogelijk willen maken. Meer informatie op de website van het evenementenhandboek. Lees ook het voortgangsbericht.

Meer nieuws ›