Veilige evenementen vragen meer dan ooit om een integrale aanpak

Veilige evenementen vragen meer dan ooit om een integrale aanpak

CrowdProfessionals en het Event Safety Institute bundelen daarom hun krachten.

 

De huidige aandacht voor veiligheid op evenementen geeft een positieve impuls aan de aanpak. De afgelopen jaren is in ons land mede door enkele ernstige incidenten veel in beweging gekomen. Dit geldt zowel voor de overheid als voor de evenementenbranche.

“Inmiddels is voor steeds meer betrokkenen duidelijk dat de organisatie van een evenement niet meer kan volstaan met een routinematige inzet op veiligheid en crowd safety. Een integrale aanpak van security, safety, service en gedegen planning van bezoekersstromen en ontruimingsconcepten is een absolute voorwaarde om een evenement optimaal veilig en gastvrij te maken”. Syan Schaap ervaart dit in de dagelijkse praktijk. Als strategisch adviseur en trainer bij het Event Safety Institute (ESI) adviseert en monitort hij op veel plekken in ons land.

Een integrale aanpak vereist meer dan ooit dat er wordt gekeken naar alle safety-gerelateerde aspecten van een evenement of locatie. Er moet een borging zijn van de strategische, tactische en operationele elementen bij drukbezochte locaties om te voorkomen dat er zaken over het hoofd worden gezien.

Een goede strategische opzet van een evenement is essentieel, maar zonder de praktische vertaling naar effectief uitvoerbare maatregelen sla je nog steeds de plank mis”, aldus Frank Wijnveld van CrowdProfessionals, gespecialiseerd in crowd management en safety-vraagstukken.

CrowdProfessionals is met name gericht op operationele vraagstukken en praktische trainingen, ESI op strategische vraagstukken en opleidingen. Om invulling te geven aan de veranderende omstandigheden is het een logische stap om deze twee bedrijven in één organisatie onder te brengen. Samen bieden wij de opdrachtgever een completer aanbod van diensten en kunnen wij voldoen aan de vraag naar integrale planvorming en training.

Door het samengaan van de beide bedrijven ontstaat binnen dit vakgebied een unieke organisatie, die op dit vakgebied in training en advies de grootste partij is in Nederland. Beide bedrijven behouden vanwege hun specifieke identiteit hun eigen naam, maar door expertise te verenigen en gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring ontstaat een completer aanbod. Zo kunnen publieke en private opdrachtgevers profiteren van de expertise en ervaring die in beide bedrijven aanwezig is.

Door de samenwerking wordt het voor de klanten mogelijk uit een breder aanbod van opleidingen te kiezen. De CrowdProfessionals Academy wordt met een groot aantal trainingen en trainers uitgebreid. “Bijzonder waarnemen” is zo’n training die veel gevraagd werd en nu ook in diverse vormen wordt aangeboden vanuit de Academy.

ESI kondigde recent aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met Professor Dr. G. Keith Still om als enige partij in Nederland zijn internationale, driedaagse pre-Master course “Introduction to Crowd Safety and Risk Analysis” te mogen verzorgen, waarvan de eerstvolgende course wordt gegeven op 29/30/31 maart aanstaande.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Syan Schaap, 06-51325369 of info@esi.email, www.eventsafetyinstitute.nl

Frank Wijnveld, 06-51186065 of info@crowdprofessionals.nl, www.crowdprofessionals.nl

Meer nieuws ›