Terugkijken: VNG Dialoog in Coronatijd – Evenementen

Terugkijken: VNG Dialoog in Coronatijd – Evenementen

Het VNG webinar dialoog in Coronatijd stond op 12 oktober 2021 in het teken van de heropstart van evenementen. Onder leiding van ESI-adviseur Kennly Vink gaven verschillende experts inzicht in de wijze waarop evenementen veilig kunnen opstarten. Ook was er veel aandacht voor de interpretatie van de regelgeving en de rol van de gemeente en de veiligheidsregio daarbij.

Andreas Voss, hoogleraar microbiologie, hoofd infectieziektepreventie in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis, lid van het OMT en hoofdonderzoeker van de Fieldlab experimenten deelt zijn toekomstvisie over evenementen en maakt onderscheid tussen de letter en de bedoeling van veel coronamaatregelen.

Quirine ten Bosch, Assistent Professor in besmettelijke ziekten en epidemioloog van Wageningen University, geeft een kijkje in hoe besmettingsrisico’s ontstaan op verschillende type evenementen. Welke gezondheidsrisico’s brengt het organiseren van Sinterklaasintocht met zich mee? En welke risico’s zijn er bij een Dancefestival?

Syan Schaap, directeur van het Event Safety Institute, duidt de interpretatiekwesties en dilemma’s waar de gemeenten voor staan. ESI begeleidt maandelijks rondetafelbijeenkomsten met gemeenten waarin veel vragen en discussiepunten aan bod komen. Syan legt in het webinar uit hoe ingewikkelde medische risicowegingen door de wetgeving uiteindelijk vooral een juridische weging opleveren.

Kees Arts, evenementencoördinator in de Veiligheidsregio’s Brabant-Noord en -Zuidoost, vertelt ons over de regionale samenwerking in de corona- aanpak. Hoe pak zorg je regionaal voor een eenduidigheid en uniformiteit. In coronatijd zijn de evenementencoördinatoren van de veiligheidsregio’s intensiever gaan samenwerken en is de lijn naar gemeenten en Rijksoverheid korter geworden.

Het webinar kun je hier terugkijken!

Meer nieuws ›