Donderdag 2 april: Studiedag Evenementen en Manifestaties

Donderdag 2 april: Studiedag Evenementen en Manifestaties

Eindhoven – ESI trapt het evenementenseizoen af met een bijzonder programma vol hoogstaande sprekers. Noteer het in uw agenda!

Nederlandse festivals en evenementen worden wereldwijd geroemd om de kwaliteit van de organisatie. In de afgelopen jaren is er veel gedaan om de standaarden van ‘onze’ evenementen hoog te houden. Er is veel aandacht voor veiligheid en innovatie. Steeds vaker kijken we ook mee met onze collega’s in andere landen, om ontwikkelingen te volgen en nieuwe kennis op te doen.

De derde landelijke Studiedag Evenementen en Manifestaties heeft als doel om kennisdeling tussen alle betrokken stakeholders bij evenementen en veiligheid te bevorderen. Dit stelt u en uw partners in staat om uw eigen aanpak te versterken en bij te dragen aan de ontwikkeling van kaders op het gebied van veiligheid, gezondheid en duurzaamheid.

Eerste sprekers bekend: Keith Still, John Drury & Eric Boselie

Professor dr. Keith Still is de keynote spreker. Still blijft na de driedaagse cursus ‘Crowd Risk Analysis and Crowd Safety’ een dag langer in Nederland voor de studiedag. Hij deelt met u zijn expertise en vernieuwende inzichten op het gebied van mensenmenigten. Still introduceert nieuwe manieren van denken in het begrijpen van risico’s rondom crowds. Hij vertaalt dit op een leerzame en begrijpelijke manier naar concrete richtlijnen voor veiligheid.

Een tweede hoogstaande bijdrage wordt verzorgd door John Drury. Deze Britse massapsycholoog is gespecialiseerd in onderzoek naar de gedragingen van menigten bij noodsituaties en ontruiming. De inzichten van Drury helpen u om massagedrag op evenementen beter te voorspellen en effectieve maatregelen te nemen bij calamiteiten.

Ook Eindhoven 365-directeur Eric Boselie zal een inspirerende bijdrage aan het programma leveren. Zijn organisatie is medeverantwoordelijk voor het succes van verschillende grootschalige publieksevenementen in Eindhoven, zoals GLOW en Koningsdag. Boselie zal zijn inzichten delen op het gebied van publieksbeleving, crowd management, innovatie en samenwerking. Hij bespreekt verschillende strategische keuzes.

Alle informatie over de studiedag vindt u vanaf nu op de website www.esistudiedag.nl. Op de website en in de nieuwsbrief zal ESI de komende tijd nog meer sprekers bekend maken.

Kom in contact met vakgenoten

De studiedag biedt meer dan ooit ruimte voor gesprek. Dit ziet u onder andere terug in veel ruimte voor vragen en discussies naar aanleiding van de presentaties. Maar ook tijdens netwerkmomenten zult u in staat zijn om in contact te komen met collega’s en experts op uiteenlopende terreinen. Mis deze kans niet om in contact te komen met professionals uit de evenementenbranche en de overheid!

Wanneer en waar?

Donderdag 2 april 2015, van 9.30u – 17.00u, Philips Stadion Eindhoven.

Schrijf u in

Inschrijven voor de studiedag kan vanaf nu. De deelnameprijs bedraagt €195,- p.p., exclusief BTW, inclusief lunch en netwerkborrel. Inschrijven kan via deze link.

Ook de cursus van Keith Still volgen?

U kunt ook nog deelnemen aan de cursus ‘Crowd Risk Analysis and Crowd Safety’ van Keith Still 0p 30 maart, 31 maart en 1 april. Daarvoor kunt u zich inschrijven via de cursuspagina. Deelnemers aan de cursus krijgen gratis toegang voor de studiedag.

Houd de website in de gaten voor verdere informatie. Graag tot ziens op 2 april!

Meer nieuws ›