Seminar over Evenementenveiligheid en Crowd Control

Seminar over Evenementenveiligheid en Crowd Control

Op 1 december 2015 organiseren Gemeente.NU en Xpert Omgevingszaken een seminar over Evenementenveiligheid en Crowd Control. Tijdens dit seminar vertellen bekende sprekers over de laatste ontwikkelingen rondom veiligheid op festivals en publieksevenementen. Experts delen hun ervaringen met publieksmanagement en er zijn inspiratiesessies vanuit diverse invalshoeken over de toekomst van grote events.

Er bestaat momenteel veel discussie over risico’s en crowd management bij evenementen en festivals; onverwachte situaties kunnen leiden tot drama’s zoals bij Pukkelpop, Love Parade, Project X en de stuntshow in Haaksbergen. Onderzoeken hebben ons geleerd dat calamiteiten kunnen optreden waardoor veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden. De samenwerking bij evenementen krijgt steeds meer kaders en gemeentelijk beleid wordt aangepast naar aanleiding van fouten die gemaakt zijn in het verleden.

Onlangs liet minister Ronald Plasterk in een brief aan de Tweede Kamer nog weten dat gemeenten en organisatoren ervoor moeten zorgen dat zij genoeg kennis in huis hebben om risico’s goed in te kunnen schatten: “Burgers moeten er op kunnen vertrouwen dat organisatoren en de overheid er alles aan hebben gedaan om risico’s te minimaliseren”.

Dit thema staat tijdens het seminar op 1 december a.s. centraal. Er worden diverse onderwerpen behandeld waarbij sprekers zoals Job Cohen, Ira Helsloot en Syan Schaap ingaan op samenwerking tussen overheid, eventbureaus, leveranciers, politie en andere veiligheidsorganisaties. Meer informatie http://www.gemeentenucongressen.nl/eventveiligheid

Meer nieuws ›