Samen door de Coronacrisis

Samen door de Coronacrisis

Bij ESI en CrowdProfessionals zien we de afgelopen dagen dat vele evenementen en organisatoren hun publiek rechtstreeks of via de media op de hoogte stellen dat hun evenement niet meer doorgaat, mogelijk niet door zal gaan of in het gunstigste geval nog wordt uitgesteld. De Coronacrisis heeft een enorme impact op de evenementensector, dat is wel duidelijk. Via Eventbranche.nl en de Facebookgroep Evenementenmakers blijven we goed op de hoogte van de ontwikkelingen in relatie tot evenementen.

Ook voor ons als team en bedrijf hakt de Coronacrisis er enorm in. Met evenementen als Koningsdag Maastricht, Koningsdag Utrecht, de opening van het Songfestival, de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort, de Europese voetbalfinales voor UEFA, het EK Voetbal (Euro2020) en verschillende festivals waren we al volop bezig, maar deze zijn helaas allemaal gecanceld of verplaatst. Daarnaast zijn ook al onze opleidingen en workshops uitgesteld. Voor de Nationale Politie voeren wij sinds januari de landelijke opleiding voor de evenementenadviseurs Politie uit, voor verschillende veiligheidsregio’s stonden regionale leergangen op stapel en ook onze populaire opleiding Crowd Safety en Risicoanalyse kon dit voorjaar niet doorgaan. Ook de operationele trainingen en workshops zijn uitgesteld.

Wat doe je dan wel als team en als bedrijf? Wij houden ons nog bezig met de afronding van lopende projecten, vanuit huis, zodat we onze opdrachtgevers tevreden kunnen stellen. De tijd lijkt momenteel stil te staan, maar we richten ons op de toekomst door ons extra goed voor te bereiden. We hebben tijd voor dingen die wij al een tijd riepen, maar waarvoor we even geen tijd hadden. Er wordt nu druk gewerkt aan het voorbereiden van online opleidingen, de websites en marketing zijn onder de aandacht en er worden nieuwe trainingen en opleidingen gevormd. Allemaal met als doel om deze tijd niet verloren te laten gaan en er uiteindelijk juist sterker uit te komen! Leuk is dat we daarnaast ook enkele nieuwe opdrachten binnenkrijgen; een aantal gemeenten wil dat wij analyses doen van locaties of gebieden, dat we meeschrijven aan het lokale evenementenbeleid of dat we een van onze medewerkers voorbereidingen laten doen om toezichthouders op te leiden en te coachen.

Sommige sectoren staan juist nu qua werk enorm onder druk en dat geldt zeker ook voor de gemeenten en veiligheidsregio’s. Waar mogelijk kan ons team bijspringen. In breder verband dan crowd management en evenementen. In de vorm van denkkracht en ‘handjes’, van adviseurs die weten wat hard werken is en veel ervaring hebben met het werken in en voor overheidsorganisaties. En ook alle relaties in de evenementensector staan we graag bij met raad en daad, om plannen te maken voor de toekomst, die nu soms al het ‘after-Coronatijdperk’ wordt genoemd.

Namens ESI en CrowdProfessionals willen wij iedereen die betrokken is bij al die mooie evenementen ons ons land graag een hart onder de riem steken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we sterker deze periode uitkomen.

Namens het team van ESI en CrowdProfessionals, wensen wij iedereen veel gezondheid en sterkte toe.

Syan Schaap, Event Safety Institute

Frank Wijnveld, CrowdProfessionals

 

Logo's van CrowdProfessionals en ESI

 

 

Meer nieuws ›