Programma ESI Jaarcongres 2022 nader toegelicht

Programma ESI Jaarcongres 2022 nader toegelicht

Inmiddels is een groot deel van het programma van het ESI Jaarcongres 2022 bekend. Burgemeester Peter Snijders van Zwolle zal het congres openen. In de ochtend vinden plenair debatten plaats over drie actuele thema’s: het omgaan met het toenemende aantal demonstraties in de openbare ruimte, het reguleren van drukte in de binnenstad en de toekomst van veilige evenementen. Dagvoorzitter Wouter Jong leidt deze debatten. Hij is zelf ervaren adviseur crisismanagement voor burgemeesters promoveerde op de rol van de burgemeester in crises. Deelnemers aan deze debatten zijn onder meer de Bredase burgemeester Depla, Nationaal commandant staf Corona Willem Woelders van de nationale politie en Taco van Luijten van de Nederlandse Veiligheidsbranche.

Eerste workshops bekend

Het tweede gedeelte van de dag staat in het teken van workshops. In totaal zijn er drie workshoprondes. De eerste vier workshops zijn inmiddels bekend.

  1. Slimme binnenstad: grip op bezoekersstromen (Frank Wijnveld en Eelco Thiellier)
  2. Reguleren van drukte in de stad: ervaringen uit Breda (Mirjam van de Meeberg en Ben Jan van der Klis)
  3. Uitdagingen crowd management op het spoor (Leon Engbersen en Harold Salomons)
  4. Terug naar mooie en veilige festivals (Marcus ten Zijthoff en Marion Vos)

Zodra alle workshops bekend krijgen deelnemers aan het jaarcongres de kans om aan te geven welke drie hun voorkeur hebben.

Het ESI Jaarcongres, dat gepland stond op 2 december 2021, hebben we in verband met de op dat moment geldende Coronamaatregelen helaas moeten uitstellen. Het ESI Jaarcongres vindt dit jaar plaats op dinsdag 12 april 2022 in congrescentrum Lumen in Zwolle.

Deelnemen met korting? Schrijf je voor 1 oktober 2021 in of schrijf je met je collega’s in als groep.

Alle informatie over het ESI Jaarcongres

Meer nieuws ›