OM vervolgt bestuurder praalwagen na aanrijding: voorschriften niet nageleefd

OM vervolgt bestuurder praalwagen na aanrijding: voorschriften niet nageleefd

Op 15 februari 2015 raakte een fietser ernstig gewond als gevolg van een ongeval met een praalwagen na de carnavalsoptocht in Hoogland (gemeente Amersfoort). De fietser moest uitwijken voor een praalwagen, waardoor hij in de berm reed en ten val kwam. De praalwagen was op weg om zijn wagen naar de stalling te brengen toen het ongeluk gebeurde.

Het slachtoffer raakte bekneld onder de praalwagen en liep onder meer ernstig voetletsel op. De organisatie heeft samen met de gemeente en de hulpdiensten extra maatregelen genomen wat betreft de begeleiding van de praalwagens. Praalwagens worden in de toekomst van de stelling begeleid naar de optocht, maar ook terug naar de stelling wordt de stoet begeleid door twee voertuigen.

De bestuurder van de wagen wordt vervolgd door het OM. De officier van justitie verwijt de bestuurder dat hij zonder ontheffing een te brede en te zware aanhanger achter een te lichte trekker had hangen en dat hij daardoor een langere remweg nodig had om tot stilstand kon komen.

Meer nieuws ›