Leergang evenementenveiligheid 2021: fysiek én online

Leergang evenementenveiligheid 2021: fysiek én online

ESI heeft de laatste hand gelegd aan de brochure voor de leergang evenementenveiligheid 2021. De leergang, die alleen incompany wordt aangeboden, bestaat komend jaar uit negen basismodules en zes verdiepingscursussen. De basismodules duren ieder twee dagdelen: één dag fysiek onderwijs of twee losse dagdelen online. Verdiepingscursussen variëren in duur van één tot drie dagen.

Ervaringen
In 2020 heeft ESI veel ervaring opgedaan met online lesgeven. De leergangen in Brabant en Zeeland gingen door de coronamaatregelen van fysiek naar online. ESI voert de online lessen standaard uit met een technisch moderator. Groepsoefeningen worden in aparte chatrooms uitgevoerd en er zijn veel korte pauzemomenten. Deelnemers waardeerden deze opleidingen, alhoewel het persoonlijke contact van fysiek onderwijs wel wordt gemist!

Hoe het werkt
In de meeste gevallen is de veiligheidsregio initiatiefnemer van een regionale leergang, maar dit kan ook een gemeente zijn die er andere gemeenten en adviserende diensten bij uitnodigt. Houd rekening met een planning van enkele maanden vooruit. De totale leergang vindt vaak plaats in een tijdsbestek van ongeveer 3 maanden. Als modules vaker worden aangeboden kan de doorlooptijd oplopen. In overleg wordt bepaald wat de verwachte interesse per module is en of deze dan eenmaal of vaker zal worden aangeboden.

ESI regelt het
ESI neemt het inschrijfproces uit handen en zorgt ook voor de facturatie richting deelnemende organisaties. Indien gewenst kan ESI ook opleidingslocaties organiseren. Gezien de onzekerheid die er nog is over de regels omtrent covid-19, zullen we opties voor fysiek en online onderwijs steeds beide openhouden. Deelnemers schrijven zich in op een aparte webpagina die speciaal is ingericht voor hun regionale leergang. Na afloop van de lesdagen krijgen deelnemers het lesmateriaal en na de leergang volgt een digitale reader dat als naslagwerk kan worden benut.

De brochure met toelichting op alle modules kan nu worden opgevraagd door een mail te sturen naar info@esi.email. Bellen kan natuurlijk ook via: 085- 401 81 22.

Meer nieuws ›