Lancering eventsafetyinstitute.com en cursusaanbod Australië

Lancering eventsafetyinstitute.com en cursusaanbod Australië

Sinds deze maand is onze internationale website eventsafetyinstitute.com live! Directe aanleiding hiervoor is de samenwerking met prof. dr. Keith Still voor het aanbieden van cursussen in Australië.

ESI en Keith Still werken al sinds 2015 samen in het aanbieden van zijn geaccrediteerde cursus ‘Introduction to Crowd Science’ (in Nederland bekend onder de naam ‘Crowd Safety’). Keith Still heeft de cursus in 2015 voor het laatst verzorgd in Australië. Begin dit jaar zijn ESI en Still overeengekomen om de cursus nu via ESI in Australië aan te gaan bieden. Deze unieke samenwerking geeft Australische professionals eindelijk weer de mogelijkheid deel te nemen aan deze unieke cursus.

De cursus

Professor Still’s cursus Introduction to Crowd Science wordt al ruim 20 jaar aangeboden over de hele wereld. De cursus is door Highfield Qualifications geaccrediteerd op niveau 5 en geeft deelnemers na afronding de mogelijkheid om door te stromen naar een master op het gebied van Crowd Safety.

Het doel van de cursus is het ontwikkelen van meer bewustzijn over het gedrag van menigten en individuen in de menigte, en de reacties op bepaalde ontwikkelingen. Verder geeft deze ook inzicht in hoe publiek gedrag kan worden gemodelleerd en hoe bepaalde technieken die bijdragen aan de openbare veiligheid kunnen worden toegepast.

Roderick van Gelder

ESI werkt in Australië met docent Roderick van Gelder. Roderick is een zeer ervaren veiligheidsprofessional met Nederlandse roots, die al ruim 30 jaar in de entertainmentindustrie in Australië werkt. Roderick is geaccrediteerd trainer en volgde de cursus van Still zelf in 2015.

Geplande data

De eerste cursus vindt plaats op 16, 17 en 18 augustus 2022 in Sydney. Nieuwe data en locaties worden op korte termijn bekendgemaakt.

Benieuwd naar onze nieuwe pagina? Neem een kijkje op onze Australische website: Home – Event Safety Institute

Meer nieuws ›