Kennissessie LDA: bezoekersstromen beïnvloeden is actueler dan ooit 

Kennissessie LDA: bezoekersstromen beïnvloeden is actueler dan ooit 

De Landelijke Data Alliantie (LDA) organiseerde op 6 juli 2021 een kennissessie om meer inzicht te bieden in de beschikbare bezoekersmanagement tools en onderzoeken. ESI was erbij en deelde haar kennis over druktebeheersing in binnensteden. 

Bezoekersmanagement kennen we al langer van grote evenementen en populaire toeristische hotspots. Door de gezondheidsrisico’s van het coronavirus is het bezoekersmanagement in de afgelopen twee jaar op meer plaatsen in stroomversnelling gebracht. Het is dan ook iets dat na de crisis niet snel van de agenda verdwijnt. Mede omdat bezoekersmanagement bijdraagt aan prettige en gastvrije beleving van een (drukke) plaats. 

We zien het op veel plaatsen in ons land te druk is. Het programma van kennissessie sluit hier dan ook goed op aan. De deelnemers werden meegenomen in de actualiteiten rond bezoekersmanagement, een onderzoek naar het Voorspelmodel Toerismedrukte (CELTH) en kennisdeling door verschillende Nederlandse binnensteden. Aansluitend volgden een aantal verdiepingssessies waaronder: 

  • Natuur: over het managen van bezoek in natuurgebieden door Marieke Kuipers (Nationaal Park Zuid-Kennemerland) 
  • Binnensteden: verdieping en kennisuitwisseling door Syan Schaap en Kennly Vink (Event Safety Institute), Joyce Croonen en Lisanne de Langen (Duwtje) 
  • Verdieping op het onderzoek Voorspelmodel Toerismedrukte: toelichting op het onderzoek door Harm IJben (CELTH) 
  • Bezoekersmanagement als middel voor vitale bestemmingen: over de toekomst van bezoekersmanagement door Bastiaan Overeem (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen)
  • Internationale inspiratie: toelichting op een specifieke bezoekersmanagement casus in Wales, National Park Brecon Beacons, door Birgit Lindken (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen) 

De sessie kun je hier terugkijken. 

 

Meer nieuws ›