Jaarcongres Evenementenveiligheid 2020, save the date!

Jaarcongres Evenementenveiligheid 2020, save the date!

Op donderdag 19 november 2020 organiseert Event Safety Institute in samenwerking met Gemeente.nu het Jaarcongres Evenementenveiligheid in het Cultuurgebouw in Hoofddorp van 9.30 uur tot 16.30 uur. Dit congres mag u als vergunningverlener, medewerker veiligheidsregio, hulpverlener of event professional niet missen.

2020 zou een jaar worden van veel grote evenementen. Door de coronacrisis liep dit totaal anders. Tijdens het jaarcongres gaan wij als vanzelfsprekend in op de verwachting van alle betrokken partijen over evenementen na de ervaringen van dit jaar. Tevens kijken wij ook naar de andere uitdagingen die er (nog altijd) zijn rondom het thema evenementenveiligheid.

Een van de thema’s waar wij op ingaan is hoe kunnen we omgaan met de grenzen van de hulpverleners en de groeiende vraag van de evenementenmarkt voor meer festivals. Aan dit debat neemt onder meer Frank Paauw, Politiechef van Amsterdam, deel.

Gezien de corona-crisis zijn wij er ons bewust van dat het jaarcongres met gepaste maatregelen gaat worden georganiseerd. Daarom doen wij op dit moment bij het Cultuurgebouw een capaciteitenanalyse op basis van de 1,5 meter richtlijn. Het Cultuurgebouw wordt daarmee direct ‘coronaproof’!

Zoals u misschien wel weet van de voorgaande congressen in Gouda, Apeldoorn en Hilversum bieden wij u een breed pallet workshops aan, verzorgd door deskundigen. Dit jaar bieden we in ieder geval de volgende workshops aan:

  • Evacuatie van evenementen en drukke plaatsen;
  • Gebruik van simulatiesoftware bij het oplossen van veiligheidsvraagstukken;
  • Evenementenbeleid 2.0 met thema’s duurzaamheid en leefbaarheid;
  • Juridische consequenties van afgelastingen;
  • Lessons learned crowd management bij de Parade van Kerststad Valkenburg.

Als de 1,5 meter-richtlijn op 19 november nog van kracht is, hebben wij minder plek dan gebruikelijk. Wij zijn momenteel bezig met het nemen van maatregelen om toch zoveel mogelijk mensen deel te kunnen laten nemen.

Wilt u op de hoogte blijven van het programma en de deelnamemogelijkheden? Meld u dan hier beneden aan.  

Wij hopen u bij het Jaarcongres Evenementenveiligheidte ontmoeten en wij hopen uw kennis over veiligheid bij evenementen te verrijken met praktijkervaringen en inzichten van topexperts.

 

Meer nieuws ›