Hoe organiseer je een duurzaam evenement?

Hoe organiseer je een duurzaam evenement?

Het belang van duurzame evenementen wordt steeds vaker opgenomen in het evenementenbeleid van gemeenten, omdat het aantal duurzame evenementen hard groeit. Organisatoren vinden het belangrijk om de boodschap over te brengen aan haar bezoekers dat er tijdens het evenement bewust wordt omgegaan met het milieu. Wat voor gevolg heeft het evenement op het terrein en wat voor voetdruk laten we achter? En welke punten moeten we opnemen in ons beleid om ervoor zorgen dat de impact op het milieu minimaal zal zijn? Dit zijn enkele voorbeelden van vraagstellingen die een organisator of een evenementencoördinator bij een gemeente, zich kan afvragen.

event-management-bannerIn januari 2017 kunt u bij ESI de nieuwe tweedaagse cursus Sustainable Event Management volgen verzorgd door Jarno Stegeman. Jarno deed in de afgelopen jaren veel ervaring op met het verduurzamen van uiteenlopende soorten evenementen en festivals, onder meer als coördinator voor de Greener Festival Awards in Noord-Amerika en als adviseur voor evenementen in onder meer de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Het doel van de cursus is om te inspireren en samen met u te werken aan een plan van aanpak om uw evenement en organisatie duurzamer te maken. Deze cursus is bij uitstek geschikt voor event professionals die hun evenement naar het volgende niveau willen brengen, maar is ook interessant voor gemeenten en instellingen die duurzame initiatieven willen ondersteunen.

Inschrijven voor de tweedaagse cursus Sustainable Event Management kan via de website: Inschrijven voor de cursus sustainable event management

Heeft u vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via: info@esi.email of bel 085-401 81 22.

Meer nieuws ›