Omgaan met extreem weer: lessen van Down the Rabbit Hole

Omgaan met extreem weer: lessen van Down the Rabbit Hole

Het driedaagse festival Down the Rabbit Hole in Beuningen kreeg dit jaar te maken met de effecten van extreem weer. De neerslag in juni bereikte recordhoogten, waardoor de continuïteit van het festival werd bedreigd. Tijdens het Jaarcongres Evenementenveiligheid op 29 november in Gouda deelt Maarten van Lokven van LOC7000 zijn ervaringen en trekt hij lessen die voor alle festivals relevant zijn.

Down the Rabbit Hole (DTRH) werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd op de Groene Heuvels van Beuningen. Door de heftige stortbuien in de periode voor het festival stond het terrein grotendeels onder water. Zo begon de strijd van de organisatie om het festivalterrein bruikbaar te maken. Door de zware kleingrond de Groene Heuvels kon het water niet goed wegzakken. Er moest veel werk worden verzet om de wateroverlast te verminderen. Dit betrof onder meer het gebruik van pompen, houtsnippers, stro en rijplaten.
Maar ook buiten het festivalterrein zelf waren de gevolgen groot. De camping stond blank en de gebruikelijke parkeerterreinen waren niet inzetbaar. Het was daardoor niet mogelijk om dicht bij het terrein te parkeren. Op verschillende plekken in Nijmegen werden parkeerterreinen ingericht en werden de bezoekers door middel van pendelbussen vervoerd naar DTRH. Een dergelijke aanpassing van de mobiliteit rondom het evenement vraagt veel van de organisatie.

Maarten van Lokven, Manager Operations bij LOC7000, deelt op 29 november zijn ervaringen tijdens het Jaarcongres Evenementenveiligheid. Hij gaat in op de gevolgen van extreem weer voor en tijdens DTRH 2016 en het proces dat doorlopen moet worden om voorbereid te zijn op dergelijke onverwachtse wendingen.

Ondanks het weer is DTRH gekozen als het festival van Gelderland. De bezoekers waren razend enthousiast over de derde editie van Down The Rabbit Hole en ook in de modder was het festivalterrein een geweldige settting van speelsheid en ruimtelijk gevoel.

Wilt u als deelnemer aanwezig zijn op dinsdag 29 november in Gouda of wilt u meer weten over het programma? Bezoek dan de website van het Jaarcongres Evenementenveiligheid.

 

Meer nieuws ›