ESI presenteert: workshops veiligheid voor organisatoren

ESI presenteert: workshops veiligheid voor organisatoren
Workshops veiligheid voor evenementenorganisatoren

Voor gemeenten die organisatoren van evenementen in hun gebied willen helpen met kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid, heeft ESI heeft een serie praktische workshops ontwikkeld. Deze workshops worden verzorgd door gespecialiseerde trainer-adviseurs van ESI en zijn afgestemd op de behoeften aan extra kennis en inzichten die vaak bij de organisatoren leven.

 

Workshops

Het recept voor de workshops is simpel: iedere workshop duurt 2,5 uur en behandelt één specifiek onderwerp waarmee organisatoren van evenementen te maken krijgen. Tijdens de workshops wordt niet alleen uitleg gegeven, maar is er ook ruimte voor discussie en het uitwisselen van ervaringen. Veelal beginnen de workshops op een doordeweekse avond om 19:00u en eindigen zij rond 21:30u.

 

Doel workshops

Het doel van de workshops is tweeledig; het verhogen van het kennisniveau van organisatoren en het ontstaan van interactie. Tussen de organisatoren onderling, maar ook tussen de organisatoren en de medewerkers van de gemeente en de hulpdiensten (zij kunnen worden uitgenodigd om de workshops bij te wonen). Deze interactie verlaagt de drempel om elkaar te vinden in het evenementenproces voor vragen en/ of opmerkingen en organisatoren kunnen elkaar van “best practices” voorzien.

.
De workshops die we aanbieden zijn:

  • Plenaire startbijeenkomst
  1. Brandveiligheidsregels voor evenementen
  2. Opstellen veiligheidsplan: praktische tips
  3. Risico-inventarisatie, de basis voor veiligheidsplanning
  4. Omgaan met drukte/ crowd management
  5. Ontvluchting en ontruiming organiseren
  6. Extreem weer, impact en maatregelen
  7. Mobiliteit bij evenementen
  8. Goede toegankelijkheid essentieel voor mensen met een beperking

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over de inhoud, kosten en de wijze waarop de workshops kunnen worden georganiseerd in uw gemeente? Lees veder, of vraag de hier de menukaart workshops aan.

Meer nieuws ›