Event Safety Institute en Marianne Dijkshoorn bundelen krachten op het vlak van toegankelijkheid

Event Safety Institute en Marianne Dijkshoorn bundelen krachten op het vlak van toegankelijkheid

Event Safety Institute en Marianne Dijkshoorn bundelen krachten op het vlak van toegankelijkheid

Vanaf 1 januari 2020 gaat Marianne Dijkshoorn haar activiteiten op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een handicap bij festivals, evenementen, congressen en andere drukbezochte locaties voortzetten vanuit het Event Safety Institute. Partijen hebben besloten de krachten te bundelen omdat ESI, net als Marianne, het onderwerp toegankelijkheid hoog in het vaandel heeft staan zoals blijkt uit haar boek met als titel: Maak je event toegankelijk voor iedereen. 

Marianne Dijkshoorn en Syan Schaap tekenen de overeenkomst“Door deze bundeling van kennis ontstaat er meer slagkracht en kunnen wij het onderwerp nóg meer aandacht geven dan nu al het geval is. Uiteraard met als doel: tevreden bezoekers die zich welkom voelen, want daar gaat het uiteindelijk om!”, aldus Marianne.

Marianne zal zich onder andere gaan bezighouden met:

  • Toetsing en certificering van toegankelijkheid bij een festival- of evenementenlocaties.
  • Adviseren in evenementenorganisatie bij de verwachting van meerdere personen met een beperking bij een evenement.
  • Een lezing of workshop verzorgen.
  • Onderzoek doen naar bepaalde leveranciers voor toegankelijkheid faciliteiten.
  • Adviezen rondom toegankelijkheid bij gebouwen, speeltuinen en buitenruimtes.
  • Andere zaken rondom toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking.
  • Advies over mensen met een beperking in veiligheidsplannen.

“Het voordeel van de samenwerking met ESI is dat er snel met een grote groep collega’s kan worden geschakeld als het gaat om vragen over bijvoorbeeld: veiligheid, crowd management en mobiliteit. Daarnaast zullen zij bij hun adviezen en trainingen gebruik gaan maken van de kennis van Marianne op het gebied van Toegankelijkheid. Omdat het al een speerpunt was van ESI (ook al aangesloten bij de Coalitie voor Inclusie, themanetwerk Festivals & Evenementen), ben ik ontzettend trots dat we deze stap nu gezamenlijk maken”, aldus de directeur van ESI, Syan Schaap.

De website van Welkom Toegankelijkheid & Evenementen blijft vooralsnog bestaan, met een link naar ESI (www.eventsafetyinstitute.nl). Het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ blijft uiteraard in de verkoop.

Wij kijken ernaar om onze relaties in 2020 weer te ontmoeten en eventueel samen naar nieuwe kansen en mogelijkheden te kijken. Marianne is nu al te bereiken via marianne@esi.email of via 06-41847829.

Syan Schaap                                                    Marianne Dijkshoorn

Directeur Event Safety Institute                     Specialist Toegankelijkheid/ auteur “Maak je event toegankelijk voor iedereen”

Meer nieuws ›