Cursus toepassen nieuwe Alcoholwet

Cursus toepassen nieuwe Alcoholwet

Met ingang van 1 juli is de nieuwe Alcoholwet van kracht geworden. ESI biedt in een compacte cursus van 6 uur de nodige inzichten over de gevolgen van de nieuwe wet voor gemeenten, politie en horeca. 

Vanuit de bestuurlijke en juridische afdelingen van gemeenten krijgen wij signalen dat zij zich hebben voorbereid om zich de doelstellingen en voorschriften van die nieuwe Alcoholwet eigen te maken en te starten met de implementatie van de nieuwe regels in de verschillende gemeentelijke verordeningen. 

De volgende stap is dat die gewijzigde verordeningen van kracht worden verklaard, dat de vergunningverleners ermee gaan werken en de  toezichthouders deze voorschriften toe kunnen gaan passen. Niet alleen tijdens reguliere controles, maar ook tijdens gerichte controles gedurende evenementen. 

ESI heeft daarom een nieuwe cursus ontworpen waarin de Alcoholwet naast de oude Drank- en Horecawet wordt gelegd en de deelnemers gelegenheid krijgen om met een eigen casus aan de slag te gaan. 

Tijdens deze cursus behandelen wij: 

  • Doelen van de oude Drank- en Horecawet; 
  • Ontstaan van de nieuwe Alcoholwet; 
  • Doelen, indeling en landelijke voorschriften van de Alcoholwet; 
  • Mogelijkheden voor lokale voorschriften; 
  • Toezicht en (bestuurlijke) handhaving; 
  • Werken met begeleiding aan uw eigen casus. 

Deze cursus is met name bedoeld voor: 

  • Gemeentelijke vergunningverleners APV en bijzondere wetten; 
  • Gemeentelijke Boa’s en Boa-coördinatoren; 
  • Politiemedewerkers met taakaccent evenementen of binnenstad. 

Daarnaast is de cursus ook interessant voor gemeentelijke evenementencoördinatoren, evenementenorganisatoren en vertegenwoordigers van lokale en regionale horecaverbanden. 

De cursus zal op 4 november en 16 december worden georganiseerd van 09:30 – 15:30 uur in Amersfoort. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven vind je hier 

Daarnaast is deze cursus uitermate geschikt als incompany cursus voor gemeenten die alle medewerkers willen bijscholen die vanaf nu met deze nieuwe wet gaan werken. Voor een incompany cursus bieden wij extra gunstige voorwaarden. Informeer naar de mogelijkheden via info@esi.email. 

 

Meer nieuws ›