Cursus Crowd Safety & Risk Analysis opnieuw te volgen in maart 2016

Cursus Crowd Safety & Risk Analysis opnieuw te volgen in maart 2016

Van 10 tot en met 12 november hebben dertig cursisten deelgenomen aan de driedaagse cursus ‘Crowd Safety & Risk Analysis’, aangeboden door ESI in samenwerking met professor dr. G. Keith Still.

Een aantal cursisten deelde hun ervaring:

kant

Thomas Kingaby, gemeente Haarlem, schreef het volgende:

In de driedaagse cursus wordt zeer intensief en op een inspirerende wijze ingegaan op de onderwerpen Crowd Safety en Risk Analysis. De cursus wordt in het engels aangeboden en gegeven door een professional uit het vak, Prof. Dr. Keith Still. Hij heeft jarenlange praktijk en academische ervaring, dit merk je dan ook door het feit dat in drie dagen zeer veel aspecten aanbod komen. Opletten geblazen dus! Van festival locatie, stations, gebouwen, evenementen met (heel) veel bezoekers, waar het fout is gegaan of kan gaan. Wat raadzaam is om te doen en waar mogelijke knelpunten in het proces kunnen optreden, kortom het hele veiligheidsspectrum komt hierbij aanbod. Vragen worden gepast beantwoord en worden toegelicht met leuke praktijk voorbeelden.

Eigenlijk besef je pas nadien -dus na de opgedane kennis en de vele voorbeelden waar je inzicht in hebt gekregen gedurende de cursus- dat Crowd Safety & Risk Analysis tot een standaard onderdeel van het veilig organiseren van een evenement dient te behoren. De organisator en overheid hebben hier beide een rol in en dienen dit onderwerp goed uit te werken en af te stemmen.

 Ik kan de cursus van dan ook van harte aanbevelen.

Goed nieuws voor degenen die er niet bij konden zijn: de cursus komt terug in Nederland vanaf dinsdag 29 maart 2016! Lees verder

Meer nieuws ›