Eerste deelnemers cursus Still stromen door naar masteropleiding

Eerste deelnemers cursus Still stromen door naar masteropleiding

Het safety management op evenementen is zich al enige tijd aan het ontwikkelen tot een volwaardig vakgebied. Steeds meer ervaren praktijkmensen willen hun kennis en kunde verder onderbouwen met theoretische inzichten, modellen en bewezen methodieken. De driedaagse cursus Crowd Safety and Risk Analysis die ESI aanbiedt met prof dr. G. Keith Still biedt naast vele unieke inzichten als enige de mogelijkheid om direct in te stromen in de masteropleiding aan de Universiteit van Manchester. Diverse Nederlandse en Belgische professionals maken nu deze stap naar de titel van Master (Msc) in Crowd Safety and Risk Analysis.

Keith Still promoveerde in 2000 in de wiskunde. Hij onderzocht voor zijn promotie hoe computersimulatiemodellen nog meer de praktijk van gedrag van mensenmassa’s konden simuleren, zodat dit gedrag beter voorspeld zou kunnen worden voor evenementen. Zijn conclusie was dat de praktijk erg moeilijk in een simulatiemodel te stoppen is, maar dat het modelleren van publieksstromen wel degelijk veel mogelijkheden biedt. In de afgelopen decennia raakte Still betrokken bij vele adviestrajecten en onderzoeken over de hele wereld, in kwesties waarin het draaide om de risico’s rond mensenmassa’s. Hij was en is als wetenschapper en docent betrokken bij vele instanties en diverse universiteiten (meer hierover op zijn website). Hij is nu professor aan de Manchester Metropolitan University (MMU), waar hij verantwoordelijk is voor de Master in Crowd Safety and Risk Analysis.

ESI werkt sinds 2014 samen met Keith Still en is zijn vaste opleidingspartner voor Nederland en België. Still verzorgde inmiddels driemaal samen met ESI zijn door de MMU en het IIRSM gecertificeerde driedaagse cursus Crowd Safety & Risk Analysis. De deelnemers zijn erg enthousiast: zij krijgen inzichten en methodieken aangereikt die tot op heden in de Nederlandse en Belgische evenementenwereld nagenoeg niet bekend waren. De cursus is op HBO-niveau (niveau 5) en wordt door Still in het Engels gegeven, maar is goed te volgen voor iedereen die een basisniveau aan Engels heeft. Doordat iedere groep bestaat uit een mix van event professionals, medewerkers van gemeenten en adviseurs van hulpdiensten, draagt de cursus ook bij aan meer begrip voor posities en belangen die bij evenementen een rol spelen. Inmiddels hebben ruim 90 deelnemers de cursus voltooid.

Uniek aan de driedaagse cursus van Still is dat deze directe toegang biedt tot het Masterprogramma aan de MMU. De master is na een intake in Groot-Brittannië in september, verder volledig online te volgen en biedt na succesvolle afronding recht op de titel Msc in Crowd Safety and Risk Analysis. Door de accreditatie van de driedaagse cursus MMU, heeft een deelnemer van de cursus na de positieve beoordeling van de eindwerken meteen zijn entreetoets gemaakt voor het Mastersprogramma. Deelnemers die geen ambitie voor de master hebben, kiezen ervoor om geen eindopdrachten te maken of alleen het certificate of achievement van de cursus te behalen.

Twee Nederlandse professionals die komende maand starten aan het Master’s programma zijn Eric Kant en Marc Tubee. Beiden zijn evenementenadviseur van de politie voor de gemeenten in hun eenheid. Eric is in de afgelopen twee jaar zeer geboeid geraakt door het vakgebied. Hij sloot de cursus af met de hoogst haalbare score op zijn eindwerken. “Very pleased to have Eric on the Master’s program, I’m sure he will do excellent”, aldus professor Still. Marc Tubee ziet de Master als een unieke kans om zich persoonlijk verder te ontwikkelen. “Ik heb veel gehad aan de inzichten uit de cursus en kon ze direct toepassen in mijn werk. Nu afwachten wat ik allemaal nog meer aan bagage meeneem vanuit de Master!”

Ook voor komende november staat de driedaagse cursus weer gepland, in stadion Galgenwaard in Utrecht. De interesse voor deelname is nog steeds groot en komt ook uit België. ESI is voornemens om de cursus daarom binnenkort in open inschrijving in België aan te bieden.

Voor vragen of reacties op dit artikel kunt u mailen naar info@esi.email of bellen naar (+31) 085-4018122.

 

Meer nieuws ›