Berend Schans in panel bij het Jaarcongres Evenementenveiligheid 2020

Berend Schans in panel bij het Jaarcongres Evenementenveiligheid 2020

Berend Schans zal tijdens het Jaarcongres Evenementenveiligheid op 19 november 2020 in Hoofddorp deelnemen in een panel over de gevolgen van de Coronacrisis voor de evenementensector en geeft zijn visie op de concerten en festivals in de toekomst.

Berend Schans is de directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Daarnaast bekleedt hij diverse andere bestuursfuncties, in de Federatie Cultuur, de Stichting Popcoalitie en de Stichting Kwaliteit Evenementen Nederland. Eerder was Schans senior beleidsmedewerker bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties en was hij hoofd publiciteit en marketing bij de Melkweg in Amsterdam.

Save the date advertentie voor het jaarcongres

Programma

Het Jaarcongres Evenementenveiligheid is dé jaarlijkse bijeenkomst voor vergunningverleners, toezichthouders, beleidsmedewerkers, adviseurs vanuit hulpverleningsdiensten en event professionals. 2020 zou een jaar worden van veel grote evenementen. Door de coronacrisis liep dit totaal anders. Tijdens het jaarcongres gaan wij als vanzelfsprekend in op de verwachting van alle betrokken partijen over evenementen na de ervaringen van dit jaar. Tevens kijken wij naar de andere uitdagingen die er (nog altijd) zijn rondom het thema evenementenveiligheid. Een van de thema’s waar wij op ingaan is: hoe kunnen we omgaan met de grenzen van de hulpverlening, beperkingen bij de politie, tekorten in de beveiliging en de doorlopende vraag naar meer evenementen?

Coronaproof

Gezien de coronacrisis zijn wij ons ervan bewust dat het jaarcongres met gepaste maatregelen moet worden georganiseerd. Daarom hebben wij met het Cultuurgebouw een capaciteitsanalyse op basis van de 1,5 meternorm gedaan. Het Cultuurgebouw neemt de aanbevelingen ter harte en wordt daarmee ‘coronaproof’!

Als de 1,5 meternorm op 19 november nog van kracht is, hebben wij minder plek dan gebruikelijk. Wij zijn momenteel bezig met het nemen van maatregelen om toch zoveel mogelijk mensen deel te kunnen laten nemen.

Meer informatie?

Wilt u op de hoogte blijven van het programma en de deelnamemogelijkheden? Meld u dan hieronder aan.

Datum:                donderdag 19 november 2020
Tijd:                     9.00 – 16.30 uur
Plaats:                 Cultuurgebouw Hoofddorp

Wij zien ernaar uit u bij het Jaarcongres Evenementenveiligheid te ontmoeten en wij hopen uw kennis over veiligheid bij evenementen te verrijken met praktijkervaringen en inzichten van experts.

Meer nieuws ›