Berend Schans in een panel over de gevolgen van de coronapandemie voor evenementen

Berend Schans in een panel over de gevolgen van de coronapandemie voor evenementen

VNPF-directeur Berend Schans spreekt tijdens het Jaarcongres Evenementenveiligheid in een panel over de gevolgen van de Coronapandemie voor de evenementensector en geeft zijn visie op de toekomst.

Afgelopen week verscheen bij Entertainment Business dit interview met Berend Schans over de impact van de coronapandemie en de verwachtingen van de toekomst. Een goed voorproefje op zijn plenaire bijdrage aan het Jaarcongres Evenementenveiligheid!

Berend Schans is de directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Daarnaast bekleedt hij diverse andere bestuursfuncties, in de Federatie Cultuur, de Stichting Popcoalitie en de Stichting Kwaliteit Evenementen Nederland. Eerder was Schans senior beleidsmedewerker bij de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties en was hij hoofd publiciteit en marketing bij de Melkweg in Amsterdam.

Programma
Het Jaarcongres Evenementenveiligheid is dé jaarlijkse bijeenkomst voor vergunningverleners, toezichthouders, beleidsmedewerkers, adviseurs vanuit hulpverleningsdiensten en event professionals. Het jaar 2020 zou een jaar worden van veel grote evenementen, zoals SAIL Amsterdam, het EK voetbal, het Eurovisie Songfestival, de Vuelta vanuit Utrecht, de Invictus Games vanuit Den Haag en de Formule 1 in Zandvoort. Door de coronapandemie liep dit totaal anders. Tijdens het jaarcongres gaan wij in op de verwachting van alle betrokken partijen over evenementen na de ervaringen van dit jaar.

Natuurlijk kijken wij ook naar de andere uitdagingen die er (nog altijd) zijn rondom het thema evenementenveiligheid. Eén van de thema’s waar wij op ingaan is: hoe kunnen we omgaan met de grenzen van de hulpverlening, beperkingen bij de politie, tekorten in de beveiliging en de doorlopende vraag naar meer evenementen?

Coronaproof
Gezien de coronapandemie zijn wij ons ervan bewust dat het Jaarcongres Evenementenveiligheid met gepaste maatregelen moet worden georganiseerd. Daarom hebben wij met het Cultuurgebouw een capaciteitsanalyse op basis van de anderhalvemetersamenleving gedaan. Het Cultuurgebouw nam de aanbevelingen ter harte en is daarmee ‘coronaproof’!

Door de anderhalvemetermaatregelen hebben wij op 19 november minder plek dan gebruikelijk. Vroegtijdig aanmelden is het advies als je er fysiek bij wilt zijn. Tot slot kunnen wij trots melden dat al 50% van de beschikbare tickets zijn verkocht.

Meer informatie?

Wil je op de hoogte blijven van het programma en de deelnamemogelijkheden? Meld je dan hieronder aan.

Datum:                donderdag 19 november 2020
Tijd:                     9.00 – 16.30 uur
Plaats:                 Cultuurgebouw Hoofddorp

Wij zien ernaar uit je bij het Jaarcongres Evenementenveiligheid te ontmoeten en wij hopen jouw kennis over veiligheid bij evenementen te verrijken met praktijkervaringen en inzichten van experts.

Meer nieuws ›