Aanslag concert Manchester: vragen vanuit de media

Aanslag concert Manchester: vragen vanuit de media

Na de aanslag op het concert van Ariana Grande in Manchester hebben verschillende media ESI benaderd voor een reactie. ESI-directeur Syan Schaap gaf op 23 mei ’s ochtends een reactie in het NOS Radio 1 Journaal en ’s avonds in het NOS Journaal van 20:00u en Hart van Nederland. Onderstaande tekst werd naar aanleiding van het radio-interview gepubliceerd in de liveblog op nos.nl.

‘Op een gegeven moment ben je niet meer beschermd’

Bron: NOS 

In het NOS Radio 1 Journaal vertelt Syan Schaap, directeur Event Safety Institute, over de beveiliging bij massa-evenementen. Hij zegt dat het moeilijk is om altijd voorbereid te zijn op deze explosies. “Er zijn zulke verschillende aanslagen de laatste tijd. Een aanslag in een concerthal is heel anders dan een aanslag op een open evenement als de kerstmarkt in Berlijn”, vertelt Schaap. “Het type maatregelen is erg afhankelijk van de locatie.”

De concerthal lijkt een locatie waar goed maatregelen te nemen zijn, gaat hij verder. “Je kan goed controleren wie er naar binnen en buiten gaat.” Maar de bescherming houdt wel ooit op. “Op een gegeven moment ben je buiten niet meer beschermd.”

Schaap zegt dat we van dit incident kunnen leren. “Hoe cru dat ook is. Maar we moeten steeds verder proberen te leren van deze dingen, dit had ook ergens anders kunnen plaatsvinden.”

Heeft u vragen n.a.v. dit artikel? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar: info@esi.email

 

Meer nieuws ›