Zakelijke evenementenmarkt klaar voor ontvangst met 1,5 meter

Zakelijke evenementenmarkt klaar voor ontvangst met 1,5 meter

Hoe bereidt de zakelijke evenementenmarkt zich voor op de organisatie van beurzen en congressen in de anderhalvemetermaatschappij? Volgens brancheorganisatie CLC-VECTA biedt het daartoe opgestelde protocol voor zakelijke bijeenkomsten genoeg houvast om veilig van start te gaan. Wel blijft maatwerk geboden.

De zakelijke evenementenmarkt voor beurzen en congressen heeft na initiatief van het EventPlatform, het overkoepelende overlegplatform van o.a. branche- en vakorganisatie CLC-VECTA, Dutch Venue Association, Genootschap voor Eventmanagers, G14, IDEA, Meeting Professionals International (MPI), Platform Cultuur Locaties (PCL) en veilignaardevakbeurs.nl, het protocol voor zakelijke bijeenkomsten ontwikkeld. In het protocol staan handreikingen, tips en tricks die ervoor zorgen om de genoemde maatregelen in implementeren.

Het protocol bevat een set van richtlijnen die aansluiten op de RIVM-richtlijnen en is aangeboden aan het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Gastvrijheid

De zakelijke evenementenmarkt kenmerkt zich door focus op gastvrijheid en is langer bekend met de inzet van hostessen en gastheren. Deze zullen de bezoeker vanaf 1 juli kunnen gaan wijzen op de 1,5 metermaatregelen. Door de creativiteit in de branche zijn er diverse innovatieve ideeën bedacht om het eten en drinken uit te serveren volgens de 1,5 meternorm. De evenementenbranche is in goed plannen en organiseren en daardoor is ook bijvoorbeeld het werken met tijdsloten om de instroom, doorstroom en uitstroom in goede banen te leiden geen grote uitdaging.

Veilig bezoek

De Nederlandse brancheverenigingen willen met dit protocol versneld ruimte creëren bij de overheid en daarmee de (buitenlandse) bezoeker laten zien hoe men er in Nederland voor zorgt dat men weer veilig beurzen en congressen kan bezoeken. Diverse locatiehouders zien het protocol als kans om zich verder te positioneren en goede voorbeelden kunnen extra richtlijnen worden in het protocol.

Maatwerk

Omdat ieder evenement en iedere locatie zijn eigen kenmerken heeft, is er geen ‘one-size-fits-all’. Een protocol dat in beton gegoten is past niet bij deze branche. Iedere locatie heeft daarom maatwerk nodig. Een eigen capaciteitsanalyse en een vertaling van de richtlijnen uit het protocol naar een plan voor de eigen organisatie.

Meer nieuws ›