Vernieuwd aanbod kennisbijeenkomsten voor evenementenorganisatoren

Vernieuwd aanbod kennisbijeenkomsten voor evenementenorganisatoren

Steeds vaker bieden gemeenten kennisbijeenkomsten aan voor evenementenorganisatoren. Ter introductie van ons vernieuwde aanbod in workshops voor organisatoren spraken we gemeente Venray en gemeente Dongen die hun ervaring delen over de inzet van ESI op deze bijeenkomsten. 

ESI’s trainer en adviseur Ben Jan van der Klis leidde de afgelopen tijd tal van deze kennissessies bij gemeenten, waaronder Schiedam, Best, Cuijk, Heerhugowaard, Texel, Hardenberg, Lochem, Breda, Venray en Dongen. Met het organiseren van kennissessies voor organisatoren wordt het risicobewustzijn, met name van vrijwillige partijen, groter. Daarnaast krijgen zij kennis mee over hoe zij deze risico’s kunnen inventariseren en hoe zij de juiste maatregelen kunnen nemen om de risico’s zo klein mogelijk te houden. ‘Het is leuk als je voelt dat er interactie ontstaat tussen de organisatoren en aanwezige gemeente en hulpdiensten. Deze avonden kunnen ook echt gezien worden als netwerkbijeenkomsten.’

Gemeente Dongen

Herman Broers, Adviseur Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Dongen, organiseerde een avond voor de organisatoren in de gemeente op 25 januari 2023. Doel van deze avond was het bijspijkeren van kennis, ondanks de jarenlange ervaring bij sommige organisatoren. Broers heeft de avond als zeer positief ervaren en hoort dit ook terug van de deelnemers. Na afloop van de avond is met de organisatoren afgesproken om het niet bij één bijeenkomst te laten.

Volgens Broers bracht Ben Jan de avond ‘met veel zwier en kwam daardoor op de deelnemers als zeer deskundig en geloofwaardig over.’ Hij vervolgt: ‘Ben Jan was prima in staat om de veranderende wereld, met veranderende eisen en verantwoordelijkheden, te schetsen en iedereen in te laten zien dat er “steeds meer verwacht wordt” van organisatoren.’

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Gemeente Venray

Op 30 januari 2023 organiseerde gemeente Venray een kennisavond voor haar organisatoren. Marina Canli, Vergunningverlener APV/bijzondere wetten, nam contact op met ESI om een bijdrage te leveren aan deze avond.

‘Het is heel goed bevallen, we hadden ontzettend goede feedback en een grote opkomst. Daar zijn we toch wel trots op!’. Het is niet de eerste keer dat Venray kennissessies voor organisatoren organiseert. Ze wil bewustzijn en wederzijds begrip creëren bij de organisatoren. Waarom moet een veiligheidsplan zo uitgebreid worden ingeleverd? Dit snappen veel organisatoren volgens Canli nu beter.

Het mooiste compliment van de avond vond Canli bij een organisator die heel regelmatig evenementen organiseert: ‘Ik weet lang niet zoveel als dat ik dacht, als ik vooraf had geweten wat ik nu weet had ik een veel beter veiligheidsplan geschreven.’ Ook kleinere organisatoren zijn volgens Canli getriggerd om meer na te denken. ‘Of zoals jullie dat zeggen, voordenken.’

Nieuwe menukaart workshopsorganisatoren

Dit jaar hebben we twee nieuwe workshops toegevoegd, genaamd ‘bepalen inzet beveiliging’ en ‘gezondheid en Veldnorm Evenementenzorg’. Neem contact op met ESI om de vernieuwde menukaart aan te vragen.  

Meer nieuws ›