Een duurzaam evenement heeft een minimale impact op onze planeet

Duurzaamheid

Evenementen kunnen een behoorlijke impact op onze planeet hebben. Ze gaan vaak gepaard met veel verbruik van energie en uitstoot van CO2. Niet alleen door de stroomgeneratoren of netstroom voor licht, stroom en geluid, maar vooral ook door het vervoer van bezoekers. Daarnaast is er vaak veel afval; van drinkbekers, borden en bestek, tot aan de gehele aankleding van het evenement.

Er valt in deze sector nog veel te winnen en er zijn dan ook volop kansen op het gebied van duurzaam ondernemen en innoveren. Nederland loopt nu achter op landen als Engeland, Australiƫ en Duitsland. Om te verduurzamen en te innoveren zullen evenementen en hun toeleveranciers de handen ineen moeten slaan. Vooral op het gebied van energie, vervoer, grondstoffengebruik en afval(scheiding) is nog veel winst te halen.

Wilt u gaan voor een evenement met dezelfde of betere resultaten, maar dan met minder impact op milieu en samenleving? Begin met een nulmeting, stel haalbare doelen en bepaal welke acties zinvol zijn.

Verduurzaming van evenementen gaat met name over:

  1. Reductie van CO2 en verhoging van efficiency
  2. Afvalmanagement: procesverbetering, scheiding, circulair, vervuiling
  3. Vervoer en toegankelijkheid voor bezoekers en anderen
  4. Imago, communicatie & gedrag, samenwerken
  5. Aanpassingen in het voedselaanbod: biologisch, lokaal

In contact met ESI

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Je kunt bellen naar ESI op 085 - 401 8122. Wil je dat een adviseur van ESI contact met je opneemt? Laat dan hieronder jouw gegevens achter.