Nieuwe cursus ‘Gezondheid en de Veldnorm Evenementenzorg’

Nieuwe cursus ‘Gezondheid en de Veldnorm Evenementenzorg’

ESI start dit jaar met een nieuwe, eendaagse basiscursus over gezondheid op evenementen. Hiervoor werken we samen met evenementenzorgspecialist Ronald van Litsenburg. Een belangrijk onderdeel van het programma is het kennismaken met de veldnorm evenementenzorg. 

Tijdens deze nieuwe eendaagse cursus gaan we in op de gezondheidsrisico’s bij uiteenlopende typen evenementen. Zo behandelen we de ontwikkelingen op het gebied van drugsgebruik. Aan de hand van de nieuwste Trimbos-handreiking over alcohol en drugs op evenementen bespreken we de preventieve mogelijkheden en de inzet van de organisatie als er incidenten plaatsvinden. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de impact van weersomstandigheden op de gezondheid van bezoekers en in het bijzonder ook op deelnemers van een sportevenement. 

Veldnorm 

Deelnemers aan deze cursus leren wat de veldnorm evenementenzorg inhoudt en hoe deze de oude indeling van Basic Life Support en Advanced Life Support gaat vervangen. Deze veldnorm is in 2019 gepubliceerd en wordt al in veel regio’s gebruikt. De GHOR en de Inspectie voor de Gezondheidszorg zullen de Veldnorm landelijk gaan hanteren als referentiekader voor hun adviezen en beoordelingen. Door het volgen van de cursus kan je beoordelen welke gevolgen deze veldnorm heeft voor de zorgverlening bij jouw evenement. 

Voor wie? 

Deze cursus is van belang voor organisatoren van evenementen, vergunningverleners van gemeenten en adviseurs van de GGD en de GHOR die hun basiskennis over gezondheidsrisico’s en de Veldnorm Evenementenzorg op peil willen brengen. 

Ronald van Litsenburg 

Docent Ronald van Litsenburg is directeur van de Dutch Safety Group (waaronder o.a. Event Medical Services valt), mede-initiatiefnemer van de branchevereniging KMHE en mede-initiator voor de Veldnorm Evenementenzorg. 

De cursus wordt op donderdag 17 november en dinsdag 7 maart gegeven in Stadion de Galgenwaard in Utrecht. Inschrijven kan hier!

 

Meer nieuws ›