Adviseurs met ruime kennis en ervaring

Tom Bindels

Adviseur en Trainer

Tom is werkzaam voor ESI als trainer en adviseur. Hij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van Crowd Management en crisisbeheersing. Tom maakt analyses van evenemententerreinen, stelt veiligheidsplannen op en adviseert overheden en evenementenorganisatoren over publiekscapaciteit en crowd management maatregelen. Ook heeft Tom brede ervaring op het gebied van beleidsadvisering.

Tom heeft een achtergrond als bestuurskundige, met als specialisatie ‘crisis & safety management’ en heeft een diploma in Integrale Veiligheidszorg. Na werkzaam te zijn geweest voor verschillende veiligheidsregio’s ging hij aan het werk voor een middelgrote gemeente in Limburg. Als Regisseur Integrale Veiligheid heeft hij veel ervaring opgedaan met evenementen, tijdens incidenten en op het gebied van voetbalveiligheid. Na in 2015 de level 5 cursus in Crowd Risk Analysis en Crowd Safety met Keith Still gevolgd te hebben, is hij zich verder gaan toeleggen op het vakgebied crowd management. Inmiddels heeft hij (multidisciplinaire) veiligheidsplannen opgesteld voor grote evenementen in verschillende Limburgse gemeenten en capaciteitsanalyses gemaakt voor evenemententerreinen door heel het land.

In zijn vrije tijd beoefent hij de vechtsport Braziliaans jiu jitsu, waar hij eveneens les in geeft. Als het even kan, maakt hij graag verre reizen.

  • Bestuurskunde: Crisis & Safety Management; Integrale Veiligheidszorg
  • Adviseur en trainer
  • Planvorming, crowd management, crisismanagement, beleidsadvies