Adviseurs met ruime kennis en ervaring

Syan Schaap

Strategisch adviseur en Trainer

Syan is directeur en oprichter van het Event Safety Institute. Hij adviseert vaak gemeenten en veiligheidsregio’s over Safety Management, evenementenbeleid en Crowd Management op evenementen. Daarnaast is Syan hoofddocent bij veel van de cursussen die ESI verzorgt, waaronder de leergang Coördinator Evenementen Politie en de bijscholing Adviseur Evenementenveiligheid Brandweer van het IFV. Syan is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van ESI en bepaalt het beleid op het gebied van marketing en communicatie.

Na zijn studie bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (afgestudeerd in 2002), was Syan als onderzoeker en adviseur verbonden aan verschillende organisaties. Zijn carrière begon bij het onderzoeksbureau van de VNG. Hierna volgden zeven jaar COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, waar hij onder meer onderzoek deed naar de Strandrellen in Hoek van Holland en Koninginnedag Amsterdam. Vanaf 2011 heeft Syan zich volledig toegelegd op evenementenveiligheid, sinds 2014 vanuit het Event Safety Institute.

Syan is ook in zijn vrije tijd regelmatig te vinden op evenementen; van een rockconcert in 013 tot het NK Wielrennen op de weg. Zelf fietst hij ook graag, liefst tweemaal per week op zijn Eddy Merckx-racefiets. Met vrienden kan hij erg genieten van een speciaalbiertje, een gezellige barbecue of een avondje uit.

  • Bestuurskunde: interactieve beleidsvorming
  • Trainer en strategisch adviseur
  • Organisatieadvies, beleidsadvies, risicomanagement, crisismanagement