Adviseurs met ruime kennis en ervaring

Rik Voogt

Adviseur en Trainer

Rik heeft als evenementencoördinator, beleidsmaker en bestuursadviseur brede praktijkervaring opgedaan op het dossier evenementen binnen de lokale overheid. Hij is jurist, gespecialiseerd in (lokale) regelgeving, het proces vergunningverlening, toezicht en handhaving en de raakvlakken in het integrale evenementenbeleid.

Hij adviseerde een groot aantal gemeenten en veiligheidspartners over ontwikkelingen in relevante regelgeving, vormen en actualisatie van beleid, het vergroten van consistentie en kwaliteit in een integrale uitvoeringskader, het versterken van de onderlinge multidisciplinaire samenwerking en het voeden van de interactie met organisatoren. Als onderzoeker en adviseur is hij sterk in het analyseren van complexe (bestuurlijk) gevoelige situaties; mede op de raakvlakken met safety- en crisismanagement. Rik verzorgt ook lezingen, workshops en trainingen over wet- en regelgeving, de (juridische) kwaliteit van het integrale proces en de borging van de risicogerichte aanpak in het beleid en de procedure van vergunningverlening bij evenementen.

Rik is een creatieve, dynamische en flexibele out of the box denker en doener. Met beide benen stevig op de grond; professioneel, positief kritisch en met een sterk relativeringsvermogen. In zijn vrije tijd fervent lezer, beginnend beeldhouwer, liefhebber van klassieke Engelse motoren en in de weer met de renovatie van een oude dijkwoning in het Land van Maas en Waal.

  • Nederlands recht: autonome regelgeving, beleid & uitvoering
  • Adviseur en trainer
  • Organisatieadvies, procesregie, (juridische) kwaliteitszorg