Adviseurs met ruime kennis en ervaring

Marianne Dijkshoorn

Adviseur toegankelijkheid, spreker en eventplanner

Marianne is auteur van het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ en oprichter van Welkom Toegankelijkheid & Evenementen. Zij is gespecialiseerd in toegankelijkheid bij evenementen en festivals voor mensen met een handicap. Zij adviseert vaak evenementenlocatiehouders, organisatoren en gemeenten over hoe mensen met een beperking in brede zin zich ook welkom kunnen voelen bij evenementen in alle soorten en maten.

Marianne kreeg samen met een andere partij de organisatie van het Eurovision Songfestival in Rotterdam zover dat zij het evenement toegankelijk maakte voor mensen met een fysieke, auditieve, visuele en hoog sensitieve beperking.

Marianne heeft drie studies op het gebied van eventmanagement gedaan (afronding in 2011, 2018 en 2019) omdat zij veel passie heeft voor het vak event organisatie. Mede doordat Marianne zelf te maken kreeg met een handicap specialiseerde zij zich in toegankelijkheid. Via ESI deed zij in 2018 (voor de samenwerking) de leergang Crowd en Risk Analyses van Keith Still.
Marianne won de Houten Giraffe Award (2011) en werd genomineerd voor de Viva 400 (2018) en The Her Abilities Award (2019)

Inmiddels staat Marianne bekend als de goeroe op het gebied van toegankelijkheid bij evenementen en festivals en is zij beschikbaar als spreker, panellid, gespreksleider of workshophouder bij een congres.

Een van de adviezen van Marianne is dat bij verwachting van meerdere personen met een beperking bij een event of locatie, iemand mee te laten adviseren over de toegankelijkheid met kennis van evenementenorganisatie en toegankelijkheid.

Marianne is in haar vrije tijd regelmatig te vinden op evenementen; van een rockconcert, tot een popfestival. Als er maar goede muziek te horen is, dan is Marianne van de partij.

  • Master in Event Management: Advanced
  • Adviseur toegankelijkheid, spreker en eventplanner
  • Toegankelijkheidsadvies locaties en festivals, beleidsadvies