Adviseurs met ruime kennis en ervaring

Marianne Dijkshoorn

Adviseur toegankelijkheid, spreker en eventplanner

Marianne is binnen het Event Safety Institute de specialist op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Daarnaast houdt zij zich bezig met crowd management vraagstukken bij met name toeristische- en zakelijke evenementenlocaties.

Door de persoonlijke ervaringen van alledag is zij zich gaan specialiseren in toegankelijkheid voor mensen met een beperking en is zij auteur van het boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’. Marianne verzorgt trainingen en lezingen, adviseert over beleidsstukken en adviseert locaties over toe- en uitgankelijkheid.

Marianne heeft samen met een andere partij bijgedragen aan het agenderen van het onderwerp toegankelijkheid bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam met als gevolg dat het songfestival toegankelijk wordt voor mensen met een fysieke, auditieve, visuele en hoog sensitieve beperking. Verder werkte zij mee aan de VNG handreiking ‘Reguleren van drukte in de openbare ruimte’ en de handreiking Bezoekers Management voor het NBTC. 

Inmiddels staat Marianne bekend als de specialist op het gebied van toegankelijkheid en
zij won ook de Houten Giraffe Award (2011) en werd genomineerd voor de Viva 400 (2018) en The Her Abilities Award (2019)

Marianne is in haar vrije tijd regelmatig te vinden op evenementen; van een rockconcert, tot een popfestival. Als er maar goede muziek te horen is, dan is Marianne van de partij.

  • Master in Event Management: Advanced
  • Adviseur toegankelijkheid, spreker en eventplanner
  • Toegankelijkheidsadvies locaties en festivals, beleidsadvies