Marco van der Schaft

 

Marco is binnen het Event Safety Institute de brandweerspecialist. Hij is al bijna 20 jaar werkzaam bij de brandweer en hij heeft, naast zijn werkzaamheden in de uitrukdienst, een ruime ervaring in het beoordelen van verschillende soorten vergunningaanvragen op het onderdeel brandveiligheid. Maar Marco weet in zijn advisering ook de andere onderdelen van de publieksveiligheid mee te nemen. Hij weet daarmee ook goed de verbanden te leggen met Crowd Safety en andere risico’s voor de publieksveiligheid tijdens evenementen.

Het adviseringswerk en zijn ervaring zorgt er ook voor dat hij de voorwaarden uit de regelgeving en vergunningen kan vertalen naar de praktijk van de evenementveiligheid. Een eigenschap die goed van pas komt bij het houden van toezicht op de veiligheid, zowel vooraf als tijdens evenementen. Ook hier is hij voor het Event Safety Institute dan ook breed inzetbaar.

Door zijn specialistische kennis op brandveiligheid verzorgt Marco, gezamenlijk met de andere trainers, met name de bijscholingen aan de brandweer.  Maar zonder problemen weet hij met zijn gedrevenheid ook ander partners in de evenementveiligheid mee te nemen in de wereld van brand- en publieksveiligheid.

Marco woont samen met zijn vrouw en 2 kinderen in de Betuwe. In zijn vrije tijd is hij trainer/coach van een junior-voetbalteam. Ook dit doet hij met de gedrevenheid die wij van hem kennen.

 

Marco van der Schaft

Marco van der Schaft

  • Specialist brandveiligheid, Fire Safety Engineering
  • Adviseur, trainer en inspecteur
  • Brandpreventie, bereikbaarheid, ontvluchting, gelijkwaardigheid