SamenSlimOpen

10 mei 2021 - 10 mei 2022 / 09:00 - 17:00 uur

Wat is SamenSlimOpen

In samenwerking met TU Delft, Wageningen University en Erasmus MC brengt ESI de SamenSlimOpen-Tool op de markt. De tool werd ontwikkeld door TU Delft en Wageningen University, samen met Erasmus MC. Het betreft een online programma waarin de horecaondernemer zelf zijn restaurant of café op eenvoudige wijze nabouwt en inzicht krijgt in het virologische risico van zijn indeling, het gedrag van zijn bezoekers en de werkwijze van zijn personeel.

De tool biedt inzicht in waar en hoe ernstig de besmettingsrisico’s in zijn pand zijn met behulp van kleuren die zichtbaar worden op de plattegrond. Zo kan een opstelling waarbij mensen te lang te dicht op elkaar zitten oranje of rood kleuren. De gebruiker krijgt vervolgens verschillende mitigerende maatregelen aangereikt waarmee hij kan testen wat de effecten ervan zouden zijn. Denk aan het verminderen van het aantal bezoekers per tijdvak, verkorten van de tijdvakken, het gebruiken van mondmaskers door personeel, het plaatsen van spatschermen en het verbeteren van de ventilatie.

De tool laat direct zien welke winst met de maatregelen behaald wordt waardoor de ondernemer beter beredeneerd kan bepalen welke maatregelen hij best kan nemen om veilig weer open te gaan. De wetenschappelijke kennis bij WUR en TU Delft die hierin is gestopt zorgt voor een goed onderbouwd model. Uniek is dat juist ook de virologische overdrachtsrisico’s zichtbaar worden.

 

  • Doelgroep: horeca-ondernemers
  • Omschrijving: door gebruik te maken van de SamenSlimOpen tool kun je aantonen aan je bezoekers, personeel en/of je gemeente dat je ‘coronaproof’ open kunt. Bij aanmelden ontvang je een unieke code waarna je zelf aan de slag kan met de SamenSlimOpen tool
  • Inhoud: de SamenSlimOpen tool en het gebruik van de ESI hulpdesk voor ondersteuning bij gebruik van de tool
  • Duur: het gebruik van de tool naar eigen invulling. Afhankelijk van handigheid met de tool en de grootte van de horecazaak duurt het ongeveer 1 tot 2 dagdelen
  • Locatie: online
  • Prijs: € 155,00 per persoon ex BTW
  • Begeleiding: Event Safety Institute

Ben je van plan om je in te schrijven voor deze module en heb je vragen op het gebied van faciliteiten voor toegankelijkheid, dan kan je mailen naar info@esi.email.

Aan de slag met de tool

Op je eigen tempo en in je eigen tijd aan de slag met de tool. ESI is op de achtergrond bereikbaar om te helpen bij eventuele vragen of problemen. 

 

‹ Terug naar workshops & opleidingen SamenSlimOpen

Inschrijven

€ 155,00 Excl. BTW